• Ultimele știri

  vineri, 20 ianuarie 2017

  Presa din Marea Britanie si Rusia: Tancuri britanice au fost trimise in secret prin Canalul Manecii pentru a se pregati de razboi in Europa

  Armata britanica a trimis tancuri prin tunelul de sub Canalul Manecii pentru prima data, pregatindu-se sa raspunda astfel fortelor terestre din Europa. Asta scrie Daily Mail, informatia privind tancurile trimise in secret prin tunel fiind difuzata si de alte institutii de presa britanice, precum si de site-ul televiziunii ruse Russia Today.  "Tancurile britanice, trimise prin tunelul Canalului Manecii, pentru a se pregati de razboi", a titrat Russia Today, adaugand ca vehiculele au facut parte dintr-un exercitiu nocturn secret, armata britanica antrenandu-se astfel pentru razboi in Europa.

  Televiziunea finantata de Guvernul rus sustine ca cinci vehicule, de tipuri diferite, au fost incarcate in total in trenuri, trimise prin tunel, dupa care s-au intors in Marea Britanie, tot pe timpul noptii.

  London Evening Standard
  scrie insa ca operatiunea a vizat testarea retelei ferate in cazul in care este necesara actiune urgenta in Europa de Est.

  Astfel, tancurile au fost trimise in Franta si apoi, dupa cateva ore, inapoi pentru a verifica si eficienta unei astfel de actiuni, in eventualitatea unei crize cu Rusia. Transportul a durat 40 de minute.

  Ministerul britanic al Apararii nu a dat multe informatii despre acest exercitiu, postand doar o poza si un mesaj, pe contul oficial de Twitter: "Armata britanica muta tancuri prin tunelul Canalului Manecii intr-un test planuit mult timp - inseamna ca putem muta echipament pe cale ferata, dar si pe mare si prin aer".

  Tunelul a fost folosit anterior de catre armata pentru a transporta provizii si echipamente, insa niciodata vehicule armate, noteaza si The Telegraph.

  "Armata a efectuat cu succes un exercitiu pentru a testa viabilitatea folosirii tunelului de sub Canalul Manecii pentru a muta vehicule si echipamente catre Europa continentala, sporind astfel agilitatea fortelor noastre armate", a spus un purtator de cuvant al Ministerului britanic al Apararii.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!