• Ultimele știri

  duminică, 22 ianuarie 2017

  Ministrul Justiţiei, pentru Gândul: „Nu retrag ordonanţele privind graţierea şi codurile penale. N-am premier în ţară”

  Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, susţine că nu retrage proiectele de ordonanţă privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale, după ce preşedintele Iohannis a cerut acest lucru explicit Guvernului. „Eu mi-am asumat proiectele şi merg cu ele. Ce va decide Guvernul, nu ştiu ce va decide. Dar eu mi-am asumat proiectele. Cele două proiecte pe care le-am propus ministerului, ministerul le-a lucrat si le-a completat. Eu, ministrul Justiţiei, nu le retrag.   Ce face Guvernul, nu ştiu ce face Guvernul. N-am premier în ţară şi nu ştiu care e decizia Guvernului", a declarat Iordache pentru gândul.

  Preşedintele Klaus Iohannis a cerut vineri Guvernului să retragă proiectele de Ordonanţele de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale. Iohannis spune că acestea sunt, potrivit vocilor autorizate din domeniul Justiţiei, „neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicaţie”.

  Klaus Iohannis a publicat reacţia pe pagina sa de Facebook, atrăgând atenţia asupra criticilor pe care proiectele de Ordonanţă de Urgenţă le-au primit din partea „celor mai autorizate voci” din Justiţie - Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, asociaţiile magistraţilor şi organizaţii ale societăţii civile.

  Aceste instituţii şi-au arătat, potrivit şefului statului, dezaprobarea faţă de respectivele măsuri, iar preşedintele consideră că aceste reacţii sunt argumente suficiente pentru a determina Guvernul să retragă Ordonanţele de Urgenţă cu pricina.

  „Proiectele de Ordonanţe de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicaţie, o spun cele mai autorizate voci din Justiţie. Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, asociaţiile magistraţilor şi organizaţii ale societăţii civile s-au pronunţat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupţie, abuz în serviciu şi integritate, în regim de urgenţă, fără analize obiective şi în condiţii de totală netransparenţă. Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanţe de Urgenţă”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!