• Ultimele știri

  duminică, 22 ianuarie 2017

  METODA africană prin care ROȘIILE SE PĂSTREAZĂ timp de 6 luni FĂRĂ SĂ SE STRICE

  Metoda africană prin care roșiile se păstrează timp de 6 luni fără să se strice. O soluție descoperită și testată de un fermier din Burundi care, astfel, reușește să își valorifice recolta chiar și în extra-sezon. Vital Nduwimana era foarte nemulțumit de pierderile pe care le înregistra la producția sa de roșii. Dacă nu reușea să vândă rapid toată recolta, după doar trei-patru zile de la cules, tomatele se stricau și erau numai bune de aruncat.   ”Nu reușeam niciodată să vând tot ce produceam și pierdeam mare parte din recoltă. Mai rău, ce reușeam totuși să valorific era la un preț foarte mic. Așa că în 2015 am început serios să caut metode pentru conservarea roșiilor proaspete, o soluție care să le păstreze nu doar gustul, ci și aspectul comercial”, spune fermierul care cultivă legume în partea de est a statului african Burundi, la doar cinci kilometri de granița cu Tanzania.

  De precizat că zona unde face agricultură Nduwimana este renumită pentru producția de roșii, tomatele fiind abundente în piețe în sezonul de cules, adică din august până în septembrie.

  Printre tehnicile de conservare testate de african s-au numărat păstrarea roșiilor în apă, în lut, în depozite săpate în pământ, în hârtie sau chiar în nisip. Toate fără rezultate pe măsura nevoilor producătorului. Într-o zi, însă, a descoperit că mai multe roșii lăsate sub bananierul din curtea sa nu se stricaseră și a sesizat că ele era puse pe un pat de cenușă. Așa că a decis să testeze dacă aceasta ar fi o variantă pentru păstrarea lor îndelungată, iar rezultatele obținute l-au uimit.

  Citiți continuarea pe Agrointeligența (Agrointel.ro)

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!