• Ultimele știri

  vineri, 13 ianuarie 2017

  Liviu Dragnea, mesaj pentru cei care îl atacă: "Eu dacă mor, am ales să mor în picioare"

  Liviu Dragnea a devenit principalul om politic al României în ultima lună după succesul răsunător reușit în alegerile parlamentare din decembrie în care a condus PSD-ul spre un scor de 46%, care alături de o alianță cu ALDE în Parlament i-a asigurat majoritatea pentru a forma noul guvern.  Deși nu a reușit să devină premier din cauza unei legi care interzice condamnaților penali să ocupe funcții guvernamentale, Liviu Dragnea păstrează controlul asupra noului guvern instalat la șefia căruia a fost pus Sorin Grindeanu. De asemenea, Liviu Dragnea a devenit președinte al Camerei Deputaților ceea ce îi asigură un control asupra decizilor și măsurile discutate și votate de parlamentari.

  Numeroase persoane, în special din opoziție, caută acum să găsească o ocazie pentru a reuși să slăbească din puterea pe care Liviu Dragnea a căpătat-o în urma rezultatului votului, iar cei mai mulți speră că ieșirea acestuia să vină în urma unei condamnări, având în vedere că are deja o condamnare cu suspendare în dosarul privind referendumul din 2012 și mai este urmărit penal într-un alt dosar instrumentat de DNA.

  Liviu Dragnea a profitat de prezentața într-o emisiune la Antena pentru a transmite un mesaj celor care urmăresc ieșirea sa din scenă, transmițându-le că nu se lasă intimidat și el nu poate fi eliminat atât de ușor.

  ”La mine sunt șansele foarte mici ca să mă pună jos. Eu dacă mor, am ales să mor în picioare. Dar, sper să nu ajungem acolo. Nu știu despre colegii mei, sper să reziste și ei. Presiunile sunt foarte mari. Eu nu sunt în război cu Klaus Iohannis, dar presiunile sunt foarte mari pe mine”, a afirmat Liviu Dragnea în cadrul emisiunii.

  Întrebat de ce premierul Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, au fost chemați la consultări pe tema bugetului, miercuri, de președintele Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a ținut să răspundă arogant că ar fi un test să vadă dacă aceștia au învățat de la el.

  ”Nu știu de ce îi cheamă. Poate ca să vadă dacă au fost la mine la meditații și i-am învățat”, a afirmat ironic Liviu Dragnea.

  Sursa: b1.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!