• Ultimele știri

  miercuri, 4 ianuarie 2017

  Îndemn la UNITATEA ROMÂNILOR: MIHAI PETCU: ”Cumpărați produse românești, NU ÎMBOGĂȚIȚI FERMIERII STRĂINI!”

  SUSȚINEM PRODUCĂTORUL ROMÂN! O campanie pe care Agrointeligența – www.agrointel.ro, alături de Super-Hrana.ro, o derulează cu prilejul Zilei Naționale a României – 1 Decembrie și în cadrul căreia vă vom prezenta realitatea de la rafturile marilor magazine, care sunt problemele fermierilor noștri și care sunt alimentele cu care ne putem mândri și care merită să fie susținute și promovate.   Vă îndemnăm să cumpărați românește, să alegeți atent ce puneți în coș și să susțineți afacerile românești, cele care creează locuri de muncă și contribuie la bugetele locale din care, mai departe, se asigură bunul mers al comunităților nostre, fie că este vorba despre școli, despre pensii, despre infrastructură și multe altele.

  Doctorul Mihai Petcu este fermierul care a construit ceea ce astăzi numim Agroindustriala Pantelimon, singura fermă de vaci de lapte rămasă din jurul Capitalei. Medic veterinar cu multă experiență, Mihai Petcu este cunoscut ca fiind un naționalist convins care în ciuda tuturor ofertelor pe care le-a primit în ultimii ani a ales să nu își vândă afacerea și să continue să producă lapte românesc.


  Consumatorul trebuie să aibă acces la produse proaspete


  Până la urmă acest lucru este cel care ar trebui să primeze și este motivul care a stat la baza modificărilor aduse la Legea 321/2009. În opinia crescătorului de bovine de lapte, produsele românești sunt foarte calitative și au o trasabilitatea clară, lucruri care ar trebui să primeze atunci când consumatorul alege un produs.

  ”Până la urmă această legiferare a produsului românesc în supermarket (referitor la modificările aduse Legii 321/2009 orivind comercializarea produselor alimentare – n.r.) este dacă pot spune așa o pornire intrinsecă din sufletul meu de român. Este până la urmă o normalitate, mai ales în contextul în care consumatorul trebuie să aibă acces la produse proaspete. Am certitudinea că produsele autohtone din punct de vedere gustativ, dar mai ales din punct de vedere al beneficiilor pentru sănătate sunt cele mai bune pentru că se cunoaște trasabilitatea lor. Ne-am născut și am evoluat odată cu calitatea acestor produse”, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro doctorul Mihai Petcu, proprietarul Agroindustrialei Pantelimon, rămasă singura fermă de vaci din jurul Capitalei.


  Este obligația noastră să consumăm produse românești


  Calitatea extraordinară a produselor românești este cunoscută și atestată și de europeni. De fiecare date când ajung în România și mănâncă din produsele noastre, aceștia se conving că avem alimente care ar putea face concurență celor mai scumpe bunătăți din lume.

  ”Calitățile gustative ale fructelor, legumelor, brânzeturilor noastre sunt unele greu de descris în cuvinte. În aceste produse sunt înmagazinate toată istoria noastră, toate tradițiile și obiceiurile noastre culinare. Un exemplu este și faptul că, un american, de profesie bucătar a venit în România, a gustat din produsele noastre și a luat decizia să se mute în țara noastră. Asta spune multe despre calitatea acestor produse. Faptul că sunt ale noastre și le știm trasabilitatea suntem cu atât mai mult obligați ca români, să consumăm cu precădere produsele noastre. Cred că până la urmă românii se vor sensibiliza și vor face acest lucru din dragoste de țară și din necesitatea de a avea la masă produse de o calitate excepțională”, susține crescătorul de animale din județul Ilfov.  Suntem sufocați de mizeriile Europei


  Acest lucru este demonstrat în ultimul timp de tot felul de produse europene care sunt retrase de pe piața românească, din cauza neconformităților identificate.

  ”Este păcat că am decăzut atât de mult și am ajuns să fim sufocați de mizeriile pe care Europa le aduc la noi în țară, produsele europene care ajung la noi nu sunt cele mai bune calitativ, lucru demonstrat și de faptul că recent s-au retras de pe piață cantități importante de ouă cu salmonela din Polonia. Ce să mai zicem de acele produse care sunt scoase din rezervele naționale și care apoi ajung la noi pe piață la un preț destul de mic. Poporul român a ajuns să mănânce carne produsă acum 25 de ani. Este păcat că, în condițiile excepționale pe care le are România, de a produce furaje, de a crește animale și de a aduce prin asta bani la bugetul național, agricultura a devenit o îndeletnicire pe cale de dispariție, la fel ca și produsul românesc”, și-a exprimat dezamăgirea fermierul român.

  Citiți mai multe pe Agrointeligența (AGROINTEL.ro)

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!