• Ultimele știri

  luni, 9 ianuarie 2017

  Impresionaţi de drama unui bărbat căruia i-a ars casa complet, pompierii s-au apucat să îi ridice o locuinţă nouă

  Pompierii din localitatea suceveană Siret, cu ajutorul Primăriei, au început reconstrucţia unei locuinţe ce a fost distrusă de un incendiu la începutul acestui an. Aceştia au curăţat terenul pe care se afla casa afectată de incendiu, iar mai apoi au refăcut fundaţia. Mai multe persoane, impresionate de gestul de umanitate al pompierilor, au sărit în ajutor şi au donat materiale de construcţie pentru noua locuinţă.  Pompierii din oraşul sucevean Siret demonstrează în aceste zile că iniţiativa civică nu a murit în micuţa localitate de la graniţa cu Ucraina. Militarii dovedesc că nu se pricep doar să salveze vieţi şi gospodării, ci şi să construiască case pentru cei loviţi de ghinion.

  La sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, un incendiu de proporţii a distrus casa lui Simion Gheletiuc, de 67 de ani, din oraşul Siret. Flăcările au mistuit în întregime locuinţa bărbatului, un fost sportiv de performanţă, casă în care acesta locuia alături de soţia sa şi unul dintre fii ne informează adevarul.ro

  Pompierii, ce au intervenit la stingerea focului, au fost impresionaţi de drama acestei familii şi s-au gândit că trebuie să facă cumva să o ajute. Astfel, Răzvan Tolocan de la subunitatea de pompieri Siret a făcut un demers printre colegii săi, iar împreună cu Sorin Ştiubianu şi Corneliu Boacă, a reuşit să-i atragă pe mai toţi militarii sireteni în această iniţiativă civică demnă de tot respectul.

  Pompierii din Siret au contribuit fie cu bani, fie cu materiale, iar mare parte dintre ei au luat parte la propriu la lucrările de ridicare a noii case a familiei Gheletiuc. Aceştia au luat legătura cu Adrian Popoiu, primarul oraşului Siret, care a promis şi el că va ajuta cu ciment, pietriş şi alte materiale de construcţii necesare. În tot acest timp, edilul şef al Siretului i-a cazat pe membrii familiei Gheletiuc într-o cameră de la hotelul stadionului din Siret.

  În sprijinul pompierilor a sărit şi doctorul Dan Sauciuc, care cu utilajele sale a cărat pietrişul, nisipiul şi ce mai era nevoie. Dacă pompierii Răzvan Tolocan, Sorin Ştiubianu şi Corneliu Boacă şi-au petrecut mai tot timpul liber pe „şantier”, pe lângă ei au fost mai tot timpul alţi 10 – 15 militari, care au ajutat fiecare cu ce a putut.

  „La sfârşitul lunii ianuarie, pe 27, pompierii sireteni au fost solicitaţi pentru a salva din flăcări o locuinţă ce aparţinea lui Gheletiuc Simion. Din păcate, din cauza materialelor din care era construită locuinţa, ceea ce s-a salvat nu mai permitea unei familii să locuiască. Mişcaţi de evenimentul prin care trece din nou un om pe care, de altfel, necazurile nu l-au ocolit în viaţă şi care a reprezentat oraşul în competiţii de atletism şi fotbal cu rezultate notabile, câţiva pompieri au avut iniţiativa de a ajuta cumva”, a povestit subofiţerul Daniel Honceriu.


  După ce mai mulţi colegi de-ai pompierilor au fost de acord cu iniţiativa lor, iar conducerea Primăriei oraşului Siret a dat asigurări că vor fi asigurate materialele de construcţie necesare, militarii s-au apucat de muncă.

  „După prima etapă, cea de curăţenie şi eliberare a terenului, pe vechiul amplasament a început să prindă contur o nouă locuinţă, un pic chiar mai <> decât înainte de incendiu. Sperăm ca iniţiativa şi eforturile pe care pompierii le fac din timpul lor liber să fie duse la bun sfârşit, iar familia în nevoie să aibă un nou cămin”, a concluzionat pompierul Honceriu.

  Citiți continuarea pe adevarul.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!