• Ultimele știri

  sâmbătă, 7 ianuarie 2017

  ESTE OFICIAL: România va fi OBLIGATĂ să restituie timbrul de mediu

  Dupa cum stiti, timbrul de mediu pentru autovehicule a fost eliminat de la 1 ianuarie, ceea ce inseamna o veste foarte buna pentru soferii romani. Totusi, pentru statul roman aceasta veste nu este atat de buna, pentru ca aceasta taxa va trebui restituita celor care au platit-o.


  Un dosar EU Pilot a fost deschis de catre Comisia Europeana, iar acesta poate precede declansarea unei proceduri de infringement. Aceasta procedura consta intr-un proces care presupune atentionarea unui stat membru al Uniunii Europene de catre Comisia Europeana, pentru incalcarea unei obligatii.

  In caz ca aceasta obligatie nu este respectata, statul poate fi actionat in judecata la Curtea Europeana de Justitie. Asadar, statul roman va fi obligat sa restituie actualul timbru de mediu, asa cum s-a intamplat si cu celelalte variante ale taxei auto.

  Din pacate, Romania va trebui sa cheltuie 6,5 miliarde de lei pentru restituirea acestor taxe. Ministerul Mediului a transmis cateva variante de modificare a timbrului de mediu insa acestea nu au fost acceptate.

  Una dintre variante a fost o taxa pentru consumul de combustibil cu o suma mica, ce adauga aproape 2 lei la un plin de benzina.

  Totusi, este bine sa mentionam ca reprezentantii industriei auto au aratat ca doar forma si modul de aplicare a taxei au fost gasite in neregula de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene, nu insa si principiul acesteia. Aceasta taxa ce are ca scop combaterea poluarii va trebui mentinuta, conform acestora.

  Aceasta eliminare a timbrului de mediu va duce la scaderea productiei autohtone cu 20-30%, ceea ce inseamna ca aproximativ 15.000 locuri de munca vor fi puse in pericol.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!