• Ultimele știri

  joi, 26 ianuarie 2017

  Dragnea declară război ONG-urilor: „Fundațiile care primesc bani de la Stat vor fi controlate la sânge!”

  Liviu Dragnea a vorbit pe tema ONG-urilor din România care primesc și finanțare de la bugetul de stat pentru că sunt declarate de utilitate publică și au ajuns să primească bani și de la miliardarul George Soros. Este vorba în principal de ONG-uri acuzate că au organizat protestele împotriva OUG-urilor privind Grațierea și modificarea Codului Penal.  La Antena 3, Dragnea a fost întrebat de Mihai Gâdea ce are de gând să facă guvernul cu aceste organizații. Șeful Camerei Deputaților a spus că activitatea acestora trebuie controlată strict de Guvern pentru a se vedea cum și în ce scop au fost cheltuiți banii dați de stat. În acest context, Dragnea a vorbit și despre miliardarul Soros.

  „Am enunţat un principiu de care sper să ţină cont Guvernul, să se facă o analiză a tuturor organizaţiilor neguvernamentale declarate de utilitate publică. Să facă o analiză să vedem dacă într-adevăr toate şi-au dovedit utilitatea publică. De asemenea, fiind de utilitate publică, beneficiind şi de fonduri publice, trebuie să se facă o verificare riguroasă a modului cum au fost cheltuiţi banii, fiind vorba şi de bani publici. Este vorba de o puzderie de astfel de structuri, sunt enorm de multe ONG în România care cred în civism, care sunt corecte şi cinstite, dar ca în orice domeniu, e posibil să fie ONG care sunt la limita legii şi care nu respectă principiile. O analiză de genul acesta este obligatoriu să fie făcută„, a afirmat Dragnea la Antena 3.

  Cât despre miliardarul american de origine maghiară, Geoge Soros:

  ”Eu am ceva cu Soros. A finanțat răul. A finanțat acțiuni care nu au făcut bine României.”, a declarat Dragnea.

  Jumătate din asociaţiile şi fundaţiile de utilitate publică, ce beneficiază de facilităţi fiscale, nu şi-au publicat în Monitorul Oficial rapoartele de activitate, iar peste două treimi nu au prezentat date Ministerului Justiţiei, aşa cum cere legea.

  Deși cadrul legal în vigoare prevede acordarea statutului în urma unei proceduri, în România există doar 134 de organizații ce au obținut statutul în urma unui proces de evaluare, restul de aproximativ 1.300 de asociaţii şi fundaţii au primit direct statutul de utilitate publică în baza unor legi speciale prin care au fost înființate (Asociații de Dezvoltare Intercomunitară, Asociații de Îmbunătățire Funciare, Uniuni de Creatori, etc), fără a li se aplica un filtru de selecție care să includă criterii minimale așa cum ne informează infopuls.ro  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!