• Ultimele știri

  sâmbătă, 28 ianuarie 2017

  DOVADA că videoconferințele COLDEA - KOVESI se desfășurau săptămânal! COMISIA DE CONTROL AL SRI poate obține TOATE ÎNREGISTRĂRILE!

  Protocol secret Coldea-Kovesi. Sau DNA-SRI. Depinde cum vreți să-i spuneți. Recunoscut la nivel oficial, probat de întâmplări și declarații. Evenimentul Zilei a obținut noi elemente care ne demonstrează că dosarul omului de afaceri Dan Adamescu nu a fost o întâmplare. A fost o operațiune bine pusă la punct, ce poate fi demonstrată acum cu puțină stăruință din partea Comisiei de Control al SRI.  Prezent ieri seară la Antena 3, Adrian Țuțuianu președintele Comisiei SRI a discutat și despre protocolul secret dintre SRI și DNA:

  ''În ce mă priveşte pe mine, am analizat şi am cerut informaţii cu privire la protocoalele încheiate cu Parchetul de pe lângă ÎCCJ. Ele sunt aduse din mandatele trecute la comisie, eu sunt de acord şi cred că sunt în regulă primele două lucruri scrise în aceste protocoale - schimburi de informaţii cu Ministerul Public, ca semnatar al unui protocol de colaborare, şi cred că sunt în regulă întâlnirile la nivel de experţi'', a menţionat Ţuţuianu.

  El a spus că are şi astăzi întrebări şi şi-a exprimat direct, în cadrul audierii conducerii SRI, anumite consideraţii cu privire la ''constituirea de echipe mixte cu reprezentanţi ai organelor de urmărire penală în scopul contracarării riscurilor derivate din derularea unor activităţi cu caracter infracţional'', prevăzută de protocol.

  ''Şi eu cred că, din această perspectivă, anumite îngrijorări exprimate de opinia publică sunt corecte şi este de discutat în ce măsură, de exemplu, CSAT poate veni prin acte administrative, hotărâri care au caracter secret şi adăuga într-un fel la cadrul legislativ existent. Şi aceste îngrijorări le-am exprimat, le exprim şi public şi cred că au lăsat în opinia publică îndoieli cu privire la colaborarea dintre aceste instituţii'', a afirmat Ţuţuianu.

  El a menţionat că răspunsul SRI, dat prin directorul Eduard Hellvig, priveşte faptul că serviciul a asigurat suportul tehnic în aceste colective mixte.

  ''Putem să facem o distincţie până în anul 2016 luna martie, când s-a pronunţat CCR pe acest subiect, şi după anul 2016 când suntem într-o altă situaţie juridică şi avem o ordonanţă de guvern aprobată care reglementează modul în care lucrează SRI cu celelalte instituţii - DNA, Parchetul de pe lângă ÎCCJ, DIICOT. În momentul acesta am fost informaţi că există un protocol în vigoare semnat în baza Ordonanţei 6, care este public. Am solicitat SRI să ne fie comunicat acest protocol şi sigur că o să vă prezentăm ce prevede cu exactitate'', a mai spus Țuțuianu.

  Vă reamintim că în cursul zilei de ieri, am publicat mărturia unui fost ofițer SRI care spunea că videoconferințele SRI-DNA se desfășurau săptămânal. Într-una din ele s-a hotărât și soarta lui Dan Adamescu:

  AB mi-a spus despre o întâlnire care a avut loc în birourile SRI din decembrie 2014. Nu știu data acestei întâlniri. AB a fost prezent la această întâlnire, împreună cu generalul Florian Coldea (director adjunct al SRI), precum și următorii alti ofițeri SRI: generalul Elena Istode sefa Departamentului Securitatii Economice Directia C, ………, şef Sector III din cadrul Direcţiei „C” (Contrainformaţii Economice), sef xxxx departament juridic.. Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, s-au alăturat întâlnirii prin videoconferință.
  Sunt informat de la sursele mele din cadrul SRI ca generalul Coldea organizează întâlniri săptămânale in dimineața de luni, cu șefii tuturor unităților SRI, și include pe dna Kövesi în cadrul acestor reuniuni.

  Puteți citi AICI tot articolul


  Acum vine bomba!  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!