• Ultimele știri

  vineri, 6 ianuarie 2017

  Dosarul Revoluției: Plângerea penală făcută de chirurgii care au operat trei zile și trei nopți răniții din decembrie 1989 a fost ignorată timp de 25 de ani

  Procurorii militari vor relua audierile din dosarul Revoluției la doar câteva săptămâni după ce au hotărât extinderea urmăririi penale pentru crime contra umanității. Nae Constantinescu este unul dintre chirurgii care i-au operat pe cei împușcați în acele zile din decembrie 1989, profesor universitar care le-a povestit procurorilor ce a trăit în timpul Revoluției. În decembrie 1989 a operat sute de răniți la spitalul Colțea din Capitală,   iar mărturia sa este extrem de importantă în acest dosar.

  Celebrul chirurg a declarat că a operat atunci timp de trei zile și trei nopți în continuu. El și alți chirurgi au depus o plângere penală privind răniții și morții de la revoluție încă din 1992, cerându-le procurorilor să găsească vinovații, însă plângerea nu a avut o finalitate, conform ProTV.

  Procurorii militari au ajuns la concluzia că majoritatea victimelor au fost cauza manipulărilor și diversiunilor puse la cale de noua putere instalată la București, care ar fi inventat „teroriștii” în decembrie 1989. De aceea, s-a hotărât urmărirea penală pentru infracțiuni împotriva umanității. Printre cei care vor trebui să dea explicații, se va număra în viitor și Ion Iliescu.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!