• Ultimele știri

  luni, 16 ianuarie 2017

  Donald Trump, gata să elimine sancțiunile împotriva Moscovei: Rusia chiar ne ajută

  Donald Trump, gata sa elimine sanctiunile impotriva Moscovei: Rusia chiar ne ajuta, de ce ar impune cineva sanctiuni cuiva care chiar face niste lucruri cu adevarat marete? Donald Trump, presedintele ales al SUA, a sugerat in cadrul unui interviu ca ar putea ridica sanctiunile impuse Rusiei de catre SUA, in cazul in care Moscova va sustine obiectivele noii Administratii de la Casa Alba, informeaza Wall Street Journal, citata de Mediafax.   Trump a adaugat de asemenea ca nu sustine un acord pe termen lung in privinta unui stat unitar chinez. Declaratiile sale sunt doua semne ca acesta s-ar folosi de orice influenta disponibila pentru a reconsolida relatiile SUA cu doi dintre cei mai mari rivali strategici ai sai.

  In cadrul unui interviu luat de catre jurnalistii de la Wall Street Journal, Trump a afirmat ca va mentine intacte sanctiunile impuse Rusiei de catre Administratia Obama ”cel putin pentru o perioada de timp”. Acesta a adaugat de asemenea ca nu ar sustine acordul pe termen lung al SUA cu China, in privinta nerecunoasterii independentei Taiwanului, pana ce nu ar remarca ceea ce el considera a fi un progres din partea Beijingului, din punct de vedere al etalonului monetar si al practicilor comerciale.

  ”Daca exista progrese si daca Rusia chiar ne ajuta, de ce ar impune cineva sanctiuni cuiva care chiar face niste lucruri cu adevarat marete?”, a spus presedintele ales.

  Dorinta de a schimba relatiile dintre Washington si Moscova a reprezentat obiectivul mai multor presedinti din momentul in care tensiunile au escaladat sub conducerea presedintelui Vladimir Putin. Fostul secretar de Stat, Hillary Clinton, a urmarit acelasi scop, precum si George W. Bush.

  Eforturile diplomatice ale lui Donald Trump vor concura insa cu cele ale Congresului, inclusiv cu cele ale multor membri ai Partidului Republican, care doresc ca Administratia de la Casa Alba sa aiba o abordare mai stricta dupa ce serviciile secrete au ajuns la concluzia ca Guvernul rus a incercat sa influenteze prin atacuri cibernetice campania prezidentiala din noiembrie 2016.
  Citiți mai multe pe activenews.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!