• Ultimele știri

  miercuri, 18 ianuarie 2017

  Din Februarie, la Budapesta se joacă soarta României

  Dacă până de curând declarații sau decizii ale marilor lideri erau rare şi amplu comentate, acum pare ca politica internațională s-a "balcanizat" de-a binelea. CIA anchetează FBI, Senatul American anchetează CIA, directorul în exercițiu al CIA îl avertizează și chiar amenință pe Trump, președintele ales și șeful său direct, serviciile secrete europene îl anchetează pe Trump, Trump o atacă pe Merkel și Franța, Soros intră în sevraj că nu i-a iesit cu alegerile şi devine interzis în țara lui,   Ungaria, dar este primit cu “brațele larg deschise” în România, ViceCancelarul Germaniei vorbeşte despre desființarea UE când țările europene nu au nici o altă alternativă şi parcă se şi văd zidurile ghimpate şi granițele trasându-se din nou, odată cu ura de rasă şi stafii ale trecutului pe deasupra Europei, Preşedintele CE pare amețit şi depăşit pur şi simplu de evenimente şi de jocurile statelor membre între ele, între acestea și Eurasia, ba chiar devine confuz în raport cu propriile interese şi intenții ale mandatului în fruntea Comisiei Europene.

  Dacă până de curând politica internă era aceea care nu-ți lăsa timp să respiri, acum relațiile internaționale nu mai dau răgazul niciunei analize prin rapiditatea şi inconsecvența deciziilor şi evenimentelor ce au loc de la o oră la alta.

  Scriam în articolele precedente despre riscul uriaş de rupere a României, de jure sau de facto, printr-o acțiune concertată a Ungariei, cu sprijinul Rusiei şi posibil cu acceptarea tacită de către Occident în diversele sale forme evolutive de la o zi la alta...

  În toată această mlaștină plină de confuzie şi insecuritate, în care din păcate se află şi România, Marele Plan pentru destramărea României - unicul stat mare din regiune ce s-a opus Rusiei şi si-a păstrat unitatea provinciilor istorice – revine într-un ritm accelerat.


  Ungaria, hub politic regional


  În 2 februarie Preşedintele Federației Ruse va vizita Ungaria, urmând ca pe 15 februarie Preşedintele deja în exercițiu al SUA la acea vreme să viziteze şi el Budapesta devenită subit pentru unii ce-mi criticau analizele "hub-ul" politicii externe regionale.

  Preşedintele SUA conduce astăzi lumea şi are ca parteneri sau duşmani, țări cu uriaşe puteri economice si politice: China, Germania, Franța, Mexic, India, Brazilia, etc. O întrebare firească este de ce a ales Preşedintele SUA, în mijlocul unei pline crize politice interne, dar și a unei crize internaționale majore (de exemplu războiul declarațiilor SUA-China) să viziteze personal o țară, ca dimensiune și populație la jumatatea României, fară a mai vorbi de PIB sau puterea militară inexistentă?!

  Ei bine, opinez că luna februarie va reprezenta, prin cele două vizite la Budapesta ale celor mai puternici lideri ai planetei începutul unei noi ERE pentru Europa. Iar Budapesta este locul ales de Putin (fiindu-i cei mai loiali parteneri din UE) să negocieze prima fază a reîmpărțirii sferelor de influență în Europa. În acelaşi timp, vizita lui Trump în acelaşi loc şi aproape în acelaşi timp arată clar o acceptare a acestuia a terenului ales de rivalul său pentru o nouă împărțire a Europei ce se va finaliza printr-o întalnire personală între cei doi lideri cât de curând (conform declarațiilor propriilor consilieri).

  Astfel, Ungaria şi Victor Orban accelerează Marele Plan având acum toate ingredientele şi sprijinul necesar pentru ambițiile revizioniste ale Ungariei. Acesta nu are prea multe de cerut celor doi "decât" Transilvania şi slăbirea statului român… Toate acestea în consonanță totală cu Putin şi fără un interes major al lui Trump de a se opune. Lobby-ul maghiar republican este unul uriaş şi a fost construit în foarte mult timp, într-un mod extrem de ambițios şi personal prin sistemul "Mata Hari" față de care nu doresc să fac completări sau clarificări acum, dar care ar merita la un moment dat o analiză separată.

  România şi statul român se află astăzi într-un pericol din ce în ce mai mare deşi a fost în ultimii 26 ani un model de abosdare constantă în raport cu partenerii euro-atlantici, jertfind tineri în războaiele NATO, în Irak sau oriunde a fost nevoie, ostilizând Serbia prin dreptul de survol oferit avioanelor ce au bombardat teritoriul sârb, păstrând democrația şi ținând linia frontului cu Rusia pentru un Occident ce acum pare să o înjughie pe la spate (eu încă mai sper că prietenii republicani ai României și serviciile de informații americane vor reuși să protejeze interesele României ).

  Citește continuarea pe dcnews.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!