• Ultimele știri

  sâmbătă, 28 ianuarie 2017

  Dezvăluirile incredibile despre Victor Ponta ale unui fost agent sovietic. Legătura nebănuită dintre fostul premier al României și frații lui Nicolae Ceaușescu

  Generalul Ștefan Kostyal, deconspirat ulterior ca agent GRU, a povestit cu puțin timp înainte să moară cum l-a cunoscut pe Victor Ponta în zilele fierbinți ale Revoluției din decembrie 1989 și ce rol a avut fostul premier român în arestarea unora din membrii familiei Ceaușescu.  Potrivit curentul.info, Ștefan Kostyal a fost implicat în arestarea lui Ilie Ceaușescu și a lui Nicolae Andruța Ceaușescu, ambii frați ai lui Nicolae Ceaușescu, unul general de Armată iar celălalt general de Securitate. În ziua arestării celor doi Ceaușești, Kostyal povestește cum după ce a plecat de la Școala de ofițeri din Băneasa de unde îl arestase pe Andruța Ceaușescu a luat cu mașina doi tineri și au mers spre Comandamentul Apărării Antiaeriene a Teritoriului (CAAT). Numai că unul dintre cei doi tineri revoluționari, luați de un veritabil agent GRU era nimeni altul decât Victor Ponta, cel care avea să devină 20 de ani mai târziu liderul PSD și premierul României.

  „L-am arestat tot eu pe Nicolae Andruța Ceaușescu, la Băneasa, după care m-am dus să coordonez Coman­da­mentul Apărării Antiaeriene a Terito­riului. Să vă zic ceva interesant. Luasem cu mine-n mașină spre CAAT și doi tineri revoluționari. Unul dintre ei era Victor Ponta. Eu fusesem la un moment dat locțiitor al comandamentului CAAT, cunoșteam ofițerii de acolo și am crezut că pot să îi ajut“, a povestit Kostyal la vremea respectivă.

  Cariera lui Victor Ponta a început chiar în 22 decembrie 1989 când acesta avea 17 ani. Timp de 27 de ani, acest personaj sinistru, fan al comuniștilor chinezi și al lui Fidel Castro a ocupat diverse funcții în stat deși nu le merita. Dar să vedem ce făcea Ponta în urmă cu exact 27 de ani. Mulți ar zice că era doar un adolescent ascuns prin dormitorul părinților, speriat de gloanțele care șuiera prin centrul Capitalei, nu departe de locul unde a crescut. Numai că tânărul Ponta juca, la cei 17 ani și trei luni, rolul vieții sale, care avea să-l ducă departe peste 20 de ani. Un rol jucat alături de un agent GRU (spionajul militar rusesc – n.r.) cu misiunea de a schimba fața României și de a-i îndepărta de la putere pe Ceaușești. Acest lucru era recunoscut, ca o ultimă spovedanie, de către generalul-maior Ștefan Kostyal. Un comunist fervent, adulator al modelul sovietic și un om pregătit în detaliu de Moscova. Concret, aflat pe patul de spital, generalul Kostyal a povestit în cadrul unui interviu luat de jurnalistul Toma Roman jr. că în zilele fierbinți ale Revoluției, a contribuit la arestarea lui Ilie Ceaușescu și a lui Nicolae Andruța Ceaușescu, ambii frați ai lui Nicolae Ceaușescu, unul general de Armată iar celălalt general de Securitate. Totul este descris de autor în cartea „Ceaușescu văzut de aproape“, editată în 2008. În ziua arestării celor doi Ceaușești, Kostyal povestește cum după ce a plecat de la Școala de ofițeri din Băneasa de unde îl arestase pe Andruța Ceaușescu a luat cu mașina doi tineri și au mers spre Comandamentul Apărării Antiaeriene a Teritoriului (CAAT). Numai că unul dintre cei doi tineri revoluționari, luați de un veritabil agent GRU era nimeni altul decât Victor Ponta, cel care avea să devină 20 de ani mai târziu liderul PSD și premierul României.
  „L-am arestat tot eu pe Nicolae Andruța Ceaușescu, la Băneasa, după care m-am dus să coordonez Coman­da­mentul Apărării Antiaeriene a Terito­riului. Să vă zic ceva interesant. Luasem cu mine-n mașină spre CAAT și doi tineri revoluționari. Unul dintre ei era Victor Ponta. Eu fusesem la un moment dat locțiitor al comandamentului CAAT, cunoșteam ofițerii de acolo și am crezut că pot să îi ajut“. Dezvăluirea a trecut aproape neobservată în 2008, atunci când a apărut cartea de interviuri cu personaje-cheie ale Revoluției scrisă de Toma Roman jr. „Ceaușescu văzut de aproape“.

  Asta deoarece, în 2008, Victor Ponta nu era tocmai în lumina reflectoarelor, fiind doar secretar și apoi vicepreședinte al Biroului Permanent al PSD. O problema de imagine pentru un om din eșalonul secund al PSD pe care nimeni nu a aprofundat-o, deși impor­tanța ei este deosebită, în contexul în care Victor Ponta a pășit încet dar sigur spre vârful PSD. „Nu am niciun fel de problema de a ma întâlni cu oricine din Timișoara si de a vorbi despre Revoluție. Aveam 17 ani atunci.“, declara Victor Ponta în martie 2010, în încercarea de a convinge că noua conducere a PSD este ruptă de nomenclatura PCR. Interesant este că Victor Ponta deși a spus că a fost în stradă și la Revoluție și la Mineriada din 1990 nu a suflat niciun cuvânt despre ce a făcut el în zilele fierbinți din decembrie 1989 sau din iunie 1990. Ne-a spus însă Kostyal despre cum s-a întâlnit el cu Ponta tocmai în zona Băneasa, în decembrie 1989 și l-a luat cu el în mașină.
  Surse: Evenimentul Zilei (EVZ.ro)curentul.info

  Mai multe detalii găsiți pe curentul.info

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!