• Ultimele știri

  duminică, 8 ianuarie 2017

  CUTREMURĂTOR! DEZVĂLUIRILE unui medic: Au nesimțirea să intre în comă!

  Un caz uluitor în care victimă a căzut chiar o angajată din sistem a fost dezvăluit de un medic botoșănean. Povestea începe în noaptea de Anul Nou, când asistenta medicală a lucrat în tura de noapte împreună cu doctorița Elena Cardaș, la Secția Săveni a Spitalului Județean Botoșani.  ”Domnule, e un om în comă, înțelegeți?”


  Atunci, potrivit medicului menționat, asistenta, care este pensionară dar care continuă să lucreze fiindcă nu îi ajung banii, a acuzat dureri cumplite la un ochi și la cap. Și-a terminat totuși treaba și abia a doua zi, luată de doctoriță, s-a deplasat la Unitatea de Primiri Urgențe de la ”Mavromati”. I s-a pus diagnostic de ”zona zoster” și a decis să rămână internată la Săveni. Părea să fie bine până noaptea trecută când, pe neașteptate, a intrat în comă. De aici începe o poveste absurdă, uluitoare, stupefiantă.


  ”Sun la neurologul de garda. O vede, dar are nevoie de fund de ochi si de CT. Nu am asa ceva la Saveni. Sa o vada infectionistul dara, ca probabil e encefalita de la zona zoster. Sun infectionistul, astept sa se termine raportul de garda. Da, degeaba o trimiteti trebuie CT, fund de ochi si dupa aia o vedem. Domnule, e un om in coma, intelegeti? De unde CT la Saveni? In judetul Botosani nu exista CT de urgenta. Se poate face doar la Suceava. Vorbiti acolo. Deci cu bolnavul in coma sa umblam cu salvarile de ici colo”,


  Elena Cardaș, medic Secția Săveni a Spitalului Județean Botoșani.  Nu aici, dincolo și tot așa


  Până la urmă i s-a sugerat să vorbească direct la clinicile universitare din Iași, ”spre binele pacientului, pentru că la Botoșani nu prea avem ce-i face”. Zis și făcut. Doctorița începe să sune, numai că... La neurochirurgie i se spune că un bonav în comă este netransportabil și punct, nu o primesc nici măcar pentru consult. La boli infecțioase primește bolnavul doar dacă are, printre altele, CT și examenul făcut de neurologul, care însă tocmai refuzase transferul pe motiv ca nu primește un bolnav în comă profundă. Doctorița revine la clinica de infecțioase, unde o primește, dar numai cu avizul celui de pe terapie intensivă. Elena Cardaș sună și acolo, iar medicul îi răspunde sec că nu are nici un loc disponbil. Se întoarce la medicul de gardă, care îi transmite că nu poate să țină pe secția obișnuită un bolnav de terapie intensivă.

  Citiți mai multe pe botosaneanul.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!