• Ultimele știri

  luni, 2 ianuarie 2017

  Cum este posibil ca noi să plătim 20 milioane euro pentru 1 kilometru de autostradă iar chinezii au făcut acest pod cu 138 milioane euro

  Chinezii au dat in folosinta un pod de aproape un kilometru si jumatate la o altitudine de peste jumatate de kilometru cu aproximativ 138 de milioane de euro. Comparativ, politicienii nostri au reusit sa plateasca 20 de milioane de euro pentru un kilometru de autostrada pe renumita autostrada Bechtel si peste 200 de milioane de euro pentru pasajul Basarab din Bucuresti.  Podul, care se ridica la 565 de metri deasupra raului Nizhi, face legatura intre provinciile Yunnan si Guizhou din sudul tarii, a informat canalul de televiziune oficial CCTV, potrivit cotidianului spaniol ABC, citat de Agerpres.


  Podul Beipanjiang are o lungime de 1.341 de metri si a costat un miliard de yuani (144 milioane de dolari, 138 milioane de euro). Lucrarile de constructie, la care au participat peste 1.000 de persoane, au inceput in 2013 si s-au incheiat in septembrie 2016.
  Acest element de infrastructura face parte dintr-o autostrada care uneste orasele Hangzhou, capitala provinciei Zhejiang, si Ruili, din Yunnan.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!