• Ultimele știri

  miercuri, 11 ianuarie 2017

  CUM ESTE POSIBIL AȘA CEVA. Un bărbat a murit pentru că NU erau paturi libere la secția de Terapie Intensivă și nu a putut fi transferat

  Un bărbat a murit într-un salon de la Spitalul Universitar, ventilat mecanic, pentru că nu erau paturi la ATI. Un bolnav care a intrat în stop cardio respirator și nu a avut loc la Terapie Intensivă a fost ventilat de asistente într-un salon obișnuit.  O femeie a fost martora unei scene care pare desprinsă din filmele de groază. Un pacient a intrat în stop cardiorespirator, având nevoie de suport ventilator. Cu toate acestea, deși ar fi trebuit mutat imediat, acesta a fost intubat în salon, ventilat manual, dar a decedat.

  Conducerea spitalului susţine că pacientul a fost ventilat manual mai multe ore de asistentele şi medicul de la gastroenterologie pentru că în acel moment nu era niciun pat liber în secţia de Terapie Intensivă. Din păcate, cazul nu este singular, susţine managerul unităţii. Sunt chiar frecvente cazurile în care pacienţii internaţi la Neurologie şi Gastroenterologie sunt ventilaţi manual de angajaţii secţiilor, informează TVR.

  Se ajunge în astfel de situaţii pentru că în spitalele din Capitală vin pacienţi din întreaga ţară, iar locurile sunt insuficiente. Un lucru prea bine cunoscut de autorităţi.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!