• Ultimele știri

  sâmbătă, 28 ianuarie 2017

  Becali: “Ai făcut evaziune fiscală de 50 de milioane de euro ieşi afară. Dar dacă ai înşelat pe unu’ de 3.000 de lei stai în puşcărie. Păi nu se face aşa…”

  Gigi Becali: “În opinia mea, când dai o graţiere, o dai pentru deţinuţi. Asta, e o graţiere care e dată… Ce se graţiază? Abuzul în serviciu şi evaziune fiscală, numai astea două. Pai, băi, dacă o dai… În opinia mea nu o dă guvernul. Pentru că Parlamentul trebuie să dea un fel de clemenţă a poporului faţă de cei ce au greşit în societate. Parlamentul este cel ce reprezintă poporul român.   Parlamentul trebuia s-o dea şi trebuia să dea nu să iasă 1.600, să iasă 9.000, aşa cum spun ei, pentru puşcării.

  Trebuia să o dea, în opinia mea 4 ani nu mai ţii cont de nimic. Toată lumea care are 4 ani iese afară pentru că, până în 4 ani, cine a făcut infracţiuni cu violenţă au 7, 8, 10 ani. Infracţiuni grele. Au peste 4 ani. Deci, până-n 4 ani, toată lumea afară, de la 4 ani… Dacă tot e clemenţă, e clemenţă pentru toată lumea. De la 4 la 10 ani, 20% din pedeapsă se scade.

  Dacă ai 10 ani, o scad la 8. Şi de la 10 la 20 de ani, 10% din pedeapsă. Pentru toată lumea e clemenţa neamului românesc. Nu pentru… Cine a făcut abuz în serviciu… Dacă ai făcut abuz în serviciu, scădem şi aia de la 7 la 3 ani, intrii în graţiere. Dacă ai furat 100 de milioane cu abuz în serviciu, nu faci nicio puşcărie. Dar înşelăciunea şi cu furtul nu se graţiază. Dacă unul a furat un salam dintr-un magazin are 2 ani, stă la puşcărie, şi unu’ dacă a făcut abuz în seriviciu de 100 de milioane se graţiază? Unde ai pomenit aşa ceva? E o aiureală de graţiere.

  Eu tot cu PSD-ul sunt, dar aşa ceva… Şi-a dat cu stângu-n dreptul, pentru că… Cum să dai o graţiere… Cum a zis preşedintele. Niciodată n-am fost eu… Am fost vreodată de partea lui Iohannis eu? Dar acum are dreptate omul. Păi, dai graţiere pentru politicieni sau pentru puşcării? Dă, mă, graţiere să iasă oamenii, deţinuţii, nu politicienii. Se graţiază, din toată aia… Eu o am. Numai abuzul în serviciu şi evaziune fiscală. Cu alte cuvinte, dacă ai făcut evaziune fiscală de 50 de milioane de euro ieşi afară. Dar dacă ai înşelat pe unu’ de 3.000 de lei stai în puşcărie. Adică copii ăia care fac informatic infracţiuni. Adică… Internet. Fură 17 lei, 15 lei, 2.000 de lei, 3.000 de lei, 17.000 de lei, 3.000 de euro, 5.000 de euro, smecheriile lor. Copii aia de 19 ani, 20 de ani. Stai la puşcărie. Şi ăla dacă, prin abuz în serviciu sau evaziune fiscală, a făcut 25 de milioane, 100 de milioane. Ăla, ieşi afară. Păi nu se face aşa.

  Dragnea trebuia s-o dea el, ce Grindeanu. Grindeanu e băiat bun, drăguţ, dar el e copil. N-are putere. Dacă eram eu venea preşedintele…’Ce cauţi, mă, aici? Bun, hai, prezidează şedinţa şi la revedere, nu te băga…’. Trebuia, Dragnea, în Parlament, preşedintele Parlamentului, votat. Câinii latră, ursul merge. Şi cu asta basta. Dă graţierea, dacă o dai. Ştii ce au făcut? Dacă o dă pe asta se bat ăia în puşcării. Pentru că nu iese nimeni. Dă, bă, graţiere… 4 ani, toată lumea afară. Nu că aş mai intra… 100% o să intru, da? (n.r. – în politică). Ştii de ce? Nu văd bărbăţie în ţara mea. Conducători. Şi atunci dacă văd, în ţara mea, conducătorii nu au bărbăţie, trebuie să intre cineva care să poată să ia frâiele ţării”, a conchis Becali.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!