• Ultimele știri

  marți, 17 ianuarie 2017

  Bacteria E-coli descoperita la Braşov! Autorităţile locale pun batista pe ţambal!

  Putem să ne încolonăm liniştiţi către cimitire! Autorităţile veghează pentru „liniştea” noastră… Bacteria E-coli a fost descoperită la Braşov, dar nimeni nu a anunţat în plan local şi nici măcat şefii instituţiilor abilitate nu spun de unde ni se poate trage sfârşitul! Evident, reprezentanţii instituţiilor în cauză ştiu unde sunt probleme, iar ei şi familiile lor sunt în siguranţă.  Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, luni, că bacteria E-Coli a fost descoperită în 69 de probe prelevate din carne şi produse din carne provenind de la ovine şi bovine din 24 de judeţe, inclusiv din Capitală, scrie Mediafax.

  Potrivit raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16.05.2016 – 30.12.2016, în cadrul acestui Plan Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă în produse alimentare de origine animală au fost prelevate şi analizate un număr de 1.484 probe. Produsele analizate au fost carnea şi produsele din carne provenind de la ovine, bovine, pasăre şi produse din lapte de vacă.

  La Brașov se pare că este vorba despre pastramă din piept de oaie ce era vândută într-un supermarket.

  Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au prelevat probe, conform planificării, din Bucureşti şi toate judeţele ţării, iar în 69 de cazuri a fost identificată bacteria E-Coli.
  Periculoasă pentru copii şi pentru vârstnici

  Simptomele infecţiei cu E. Coli apar de obicei la două-cinci zile după expunere şi durează aproximativ opt zile, fără să ducă la alte complicaţii. Totuşi, potrivit medicului Rodica Şerban, deşi infecţiile cu E.coli pot apărea la toate categoriile de vârstă, copiii sub doi ani şi vârstnicii sunt cei mai susceptibili să dezvolte infecţii severe, cu diaree hemoragică şi cu febră mare, ce uneori pot fi fatale.

  Astfel, la circa două săptămâni de la apariţia diareei, pe fondul unui sistem imunitar slăbit sau insuficient dezvoltat, pot apărea probleme hematologice grave sau afectarea renală. Trebuie evitată deshidratarea În momentul în care au apărut primele simptome, este indicat să se consulte medicul cât mai curând posibil.


  Citiți mai multe informații pe: newsbv.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!