• Ultimele știri

  sâmbătă, 28 ianuarie 2017

  Am scăpat de Hans Klemm! „S-ar putea ca noul ambasador american să constituie o surpriză de proporții”

  Hans Klemm, actualul ambasador al SUA în România, diplomat de carieră, numit în funcție de Administrația Obama, își va încheia în curând mandatul, iar trei personalități americane, doi bărbați și o femeie, se află pe lista scurtă din care se va alege viitorul ambasador american la București  În acest moment, între România și Statele Unite se desfășoară un dialog dinamic și fecund, notează Bogdan Chireac pe platforma dcnews.ro. Având la bază noile priorități expuse săptămâna trecută, în capitala SUA, între noua Administrație a președintelui Donald Trump și leadership-ul românesc reprezentat de premierul Sorin Grindeanu și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea s-au închegat primele legături.

  Dialogul a avut loc la Candlelight Dinner, în seara dinaintea inaugurării mandatului președintelui Trump, dar și la întâlnirile cu alți înalți oficiali americani din noua Administrație.

  „Prioritățile noii Administrații relevă interese puternice economice și de securitate americane la București, priorități ce vor putea transforma România într-o țară cu un rol semnificativ din punct de vedere al prosperității și democrației între statele UE", au mai spus sursele de la Washington. România ar urma să ajungă, în viziunea noii Administrației Trump, la un PIB semnificativ mai mare comparabil cu al națiunilor dezvoltate din Vestul Europei, să revină la democrație și respectarea drepturilor omului și să capete, în sfârșit, o justiție independentă.

  Dintre cei trei posibili ambasadori, doi se îndreaptă deja spre Washington pentru a-și prezenta proiectele. Pentru publicul din România s-ar putea ca personalitatea noului ambasador american la București să constituie o surpriză de proporții.

  Hans G. Klemm, născut în 1957, este din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. Între 12 iunie 2007 și 25 mai 2010 a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est.

  Klemm a absolvit Indiana University cu o licență în economie și ist
  orie și Stanford University cu un masterat în Politici internaționale de dezvoltare (International Development Policy).

  Citiți mai multe pe activenews.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!