• Ultimele știri

  sâmbătă, 31 decembrie 2016

  Zile libere 2017. Românii vor avea parte de 14 zile libere anul viitor, 11 în timpul săptămânii

  În anul 2017 românii vor avea 14 zile de sărbătoare, nelucrătoare, însă doar 11 sunt în timpul săptămânii. Potrivit Codului Muncii, angajaţii din sistemul bugetar, dar şi cei care lucrează în mediul privat, vor avea parte de câte două zile libere de Anul Nou, Paşte, Rusalii şi Crăciun, şi câte o zi pentru Ziua Unirii Principatelor Române,   Ziua Internaţională a Muncii, Ziua Internaţională a Copilului, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României.

  Românii vor începe anul cu două zile libere, pe 1 si 2 ianuarie, care sunt duminică și luni. De o zi liberă vor avea parte şi de Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită pe 24 ianuarie (marţi). Paștele ortodox și cel catolic cad în aceeași zi, în data de 16 aprilie, duminică, iar cea de-a doua zi este, de asemenea, liberă.

  În 2017 Ziua Muncii, 1 mai, va fi sărbătorită într-o zi de luni, iar Ziua Copilului, 1 iunie, va fi celebrată într-o zi de joi.

  Totodată, duminica și lunea de Rusalii, în 4 și 5 iunie, sunt de asemenea nelucrătoare. Românii se vor bucura de zile libere și marți, 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, dar și joi, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.

  Ziua Națională a României, 1 Decembrie, va fi sărbătorită într-o zi de vineri, iar Crăciunul vine cu încă două zile libere: luni 25 și marți 26 decembrie.
  Zile libere 2017:

  1 ianuarie (duminică), 2 ianuarie (luni) — Anul Nou
  24 ianuarie (marţi ) — Ziua Unirii Principatelor Române (Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis în data de 7 octombrie 2016)
  16 aprilie (duminică), 17 aprilie (luni) — Paștele
  1 mai (luni) — Ziua Muncii
  1 iunie (joi) – Ziua Copilului (Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis în data de 16 noiembrie 2016)
  4 iunie (duminică), 5 iunie (luni) — Rusalii
  15 august (marţi) — Adormirea Maicii Domnului
  30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei
  1 decembrie (vineri) — Ziua Națională a României
  25 decembrie (luni), 26 decembrie (marţi) — Crăciunul

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!