• Ultimele știri

  joi, 15 decembrie 2016

  Un şef din Ministerul de Interne, membru al unei REŢELE DE TÂLHARI. A fost REŢINUT după ce a ÎNCĂTUŞAT ILEGAL un străin chiar în sediul Inspectoratului General pentru Imigrări

  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au anunţat reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a comisarului şef Narcis Ion Dumitru, director adjunct al Direcției Migrație - Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI). Ofiţerul este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat și complicitate la infracţiunea de şantaj. 


  În acest dosar, ofiţerul este cercetat alături de doi cetăţeni israelieni despre care "Evenimentul zilei" a dezvăluit, în octombrie 2013, că şantajau şi torturau conaţionali pentru milioane de euro. Ofiţerul este acuzat că i-a ajutat pe cei doi să pună mâna pe 135.000 de euro de la un conaţional, prin ameninţare, false plângeri penale şi citări nelegale precum şi prin încătuşarea de către poliţist a unui străin chiar în sediul IGI.

  Caz şocant la Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI). Un ofiţer despre care colegii aveau numai cuvinte de laudă a fost prins şi reţinut, ieri, pentru 24 de ore, cu ajutorul ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), care au dovedit implicarea acestuia într-o grupare care se ocupa cu şantajarea, ameninţarea, sechestrarea şi tâlhărirea unor cetăţeni străini. Cazul ofiţerului, care urmează să fie trimis, astăzi, în faţa unui judecător de la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a fost disjuns dintr-un dosar mai vechi. Oficial din cadrul IGI au transmis, pentru "Evenimentul zilei", că procurorii DIICOT au avut sprijinul conducerii IGI în acest caz. 

  Procurorii DIICOT explică că prin rechizitoriul din data de 1 aprilie 2014 au dispus trimiterea în judecată a lui Simhon Efraim Atzmon, Kastro Charli, Malka Yosef Shmuel, Erlich Nehemia, Mila Mihai şi Zadok Beg pentru constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi şantaj în formă continuată.Detaliile acestui caz şocant în care oameni de afaceri bogaţi, precum Harfi Mikael, administrator al Mall-ului Grand Arena, erau răpiţi, torturaţi, ameninţaţi şi tâlhăriţi, a fost dezvăluit de "Evenimentul zilei", pe 13 octombrie 2013.

  Prin actul de sesizare s-a reţinut că în cursul anului 2012, inculpaţii Kastro Charli şi Simhon Efraim Atzmon au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi pe care l-au sprijinit, prin contribuţii permanente sau periodice inculpaţi Erlich Nehemia, Păun Florin Cătălin, Mila Mihai, Malka Yosef Shmuel, Zadok Beg, Olteanu Angela şi Simhon Daniela-Elena, în vederea comiterii unor infracţiuni grave şi în scopul obţinerii de beneficii patrimoniale.

  În cadrul anchetei s-a aflat şi de implicarea în această reţea a unui şef de la IGI, Narcis Ion Dumitru, pe atunci șef la Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București . Drept urmare, prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei cu privire la mai multe fapte şi persoane în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la comiterea infracţiunii de şantajavându-se în vedere inclusiv unele evenimente grave care s-au derulat chiar în sediul Inspectoratului General pentru Imigrări (fost ORI) în jurul datei de 4 aprilie 2013.

  Astfel, s-a constatat că, începând cu luna aprilie 2013, Narcis Ion Dumitru a aderat şi a sprijinit grupul infracţional organizat iniţiat şi constituit de către Simhon Efraim Atzmon şi Kastro Charli, cetăţeni israelieni, în vederea comiterii unor infracţiuni grave în scopul obţinerii de beneficii patrimoniale. DICOT arată că ofiţerul, în calitate de șef Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, în baza unei înţelegeri anterioare cu Simhon Efraim Atzmon şi Kastro Charli a înlesnit acestora obţinerea, prin constrângere, de la o persoană vătămată, cetăţean israelian, a unui folos patrimonial injust, respectiv suma de 135.000 de euro dobândită de cei din urmă prin ameninţarea constantă a victimei cu formularea unor plângeri penale nereale. Pentru atingerea acestui scop, ofiţerul a procedat la citarea nelegală a victimei şi apoi a participat la punerea în practică a unui „scenariul” derulat chiar în sediul Inspectoratului General pentru Imigrări şi l-a încătuşat pe Simhon Efraim Atzmon în afara cadrului legal şi a oricărei competenţe de a desfăşura activităţi de cercetare penală.

  Procurorii DIICOT susţin că Narcis Ion Dumitru s-a implicat direct în pretinsa “negociere” derulată de către persoana vătămată cu un martor din prezenta cauză, contribuind astfel esenţial la menţinerea victimei într-o stare de acută presiune psihică, sub imperiul căreia aceasta a fost determinată la semnarea unui contract fictiv de împrumut şi la plata, în temeiul acestuia, a sumei de 135.000 de euro, respectiv 15.000 de euro în numerar şi contravaloarea sumei de 120.000 de euro prin virament bancar.

  În cursul zilei de astăzi Narcis Ion Dumitru urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

  Cauza a fost instrumentată împreună cu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov (D.A.M.B.J.I.).


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!