• Ultimele știri

  marți, 13 decembrie 2016

  SUTE de copiii adoptaţi din România CAUTĂ sau sunt CĂUTAȚI de familiile şi rudele din România pe retelele de Socializare

  Pagina FACEBOOK "The Never Forgotten Romanian Children - Copiii niciodată uitați ai României, a fost infiinţată pe 24 Ianuarie 2015 de către Ileana Cunniffe Baiescu, o româncă din judeţul Buzău, stabilită în Irlanda din 1996. Această pagină a fost creată cu speranţa de a-şi îndeplini un vis important: 


  găsirea fratelui Marin Constantin Victor dat în adopţie internaţională. După mai mulţi ani de căutări și fără nici un rezultat, Ileana a avut ideea să transfere căutările pe reţelele de socializare. Așa spera să-și găsească fratele prin conectarea cu cât mai mulți tineri adoptati din România în diferite ţări ale lumii. 

  Cu puţin efort a descoperit existența multor pagini, grupuri şi profile ale acestor tineri adoptaţi. Între ei subiectul principal de discuție era căutarea familiilor lor biologice. Așa a început fenomenul prin care Ileana a fost solicitată să-i ajute pe cei care doreau să ia legătura cu cei de acasa. Fiecare venea cu povestea lui de viaţă, cu visurile pentru care se lupta, cu întrebările la care căuta răspunsuri, cu toate curiozităţile pentru a afla mai multe despre familiile lor. Foarte repede vestea a circulat și astfel pagina, Copii niciodată uitaţi ai României, a ajuns să fie o punte de legătură între tinerii adoptaţi și familiile din ţară. Pagina a devenit una dintre cele mai cunoscute şi solicitate de acești tineri dar şi de familiile si rudele copiilor adoptați aflaţi în căutarea lor. 

  În aproape doi ani de activitate au fost înregistrate aici peste 500 de cereri de căutări de familie din partea tinerilor, dintre care 150 de familii din România care sunt în căutarea copiilor dați spre adoptie. 

  Activitatea principală a paginei este să-i ajute pe câți mai mulți copii adoptati din România să-şi găsească familiile. Din păcate pagina nu poate să ajute sau să susţină sutele de familii în căutarea copiilor lor adoptati. Totuși, păstrează numele copiilor căutati, și numai în cazul în care aceștia se adresează paginii vor fi ajutaţi să intre în legătură cu familiile lor. În faţa acestui număr mare de cereri s-a constituit progresiv un mic grup de voluntari şi translatori care asistă tinerii în căutarea familiilor şi reuniunile cu famiile lor. Până în prezent, voluntarii paginei de comunitate Facebook au ajutat la găsirea a 154 de familii. Aceste reuniuni frumoase nu ar fi putut să fie realizate fără implicarea multor oameni cu suflet deosebit sau fără minunaţii membrii ai paginei de comunitate, care acum a ajuns la peste 6,600. Chiar dacă s-a progresat, mai e foarte mult de lucru, deoarece aproape în fiecare zi ajung noi solicitări. Fiecare poate să devină actor și să ajute în limita timpului său disponibil făcând cunoscute postările de pe pagină, angajându-se în căutarea familiilor din zona în care locuiesc, ajutând familiile celor găsiți să comunice pe internet dacă aceștia nu au posibilitate sau nu sunt încă familiarizaţi cu tehnologia, ajutând la traduceri dacă cunosc o limbă străină, etc. 

  Împreună unindu-ne forţele putem să aducem o rază de speranţă și bucurie celor care ne cer ajutorul. În numele tinerilor, ţinem să mulţumim tuturor care ne-au fost alături pe parcursul acestor doi ani şi invităm cu mult drag câți mai mulți colaborarori, voluntari, translatori şi prieteni să ni se alăture....vă dorim tuturor SĂRBĂTORI SFINTE ŞI FERICITE


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!