• Ultimele știri

  duminică, 25 decembrie 2016

  Săraca țară, ce blestem pe dânsa să fie condusă numai de străini! Mândrilor români: Ați salvat țara de Julien și Klaus, luați acum cu Shhaideh!

  Of, of, sireaca țară, ce blestem pe dânsa să fie condusă numai de străini! Și de bine ce mândrii români au pus ștampila cu sete pe PSD, ca să scape țara de Julieni, de Klauși, de Kovesi și de Sorosi, vine tocmai partidul care îndrăznea să creadă în România cu un nume care le împleticește limba: Sevil Shhaideh. 


  Străfulgerat de luciditate după ce în campanie l-a trimis pe Julien în Bruxelu cui l-a făcut, că nu vorbește românește, Liviu Dragnea ne zice acum că „doamna Shhaideh este cetățean român care are toate drepturile”. O, pașă, cât de darnic ești!

  PSD a băgat în campanie etnia drept criteriu de competență ca să stârnească frica românilor neaoși de străinii care ne fură țara. După ce a deversat tone de venin în niște capete goale, este greu acum să le mai spună dl. Dragnea - corect! - că un bun român poate fi și ungur, și țigan, și turc, și evreu, câtă vreme își face cinstit datoria de cetățean al acestei țări.

  Dincolo de acest incident care probabil va tulbura serios certitudinile electoratului hardcore al PSD, propunerea dlui Dragnea este absolut nesemnificativă. Nimeni nu-și închipuie că doamna Sevil Shhaideh va conduce vreodată ceva. Cum numele ei n-a lăsat nicio amintire în perioada cât a fost secretar de stat și apoi ministru, nimeni nu va auzi prea multe despre această persoană nici de acum încolo. În activitatea ei de până acum, doamna a dovedit calitatea pe care Liviu Dragnea o căuta la un premier: supunere totală.

  Remarcăm o inovație a lui Liviu Dragnea în democrația românească: Guvernul proxy, care nu va avea cartierul general la Palatul Victoria, ci la partid. Acest Guvern se numește Liviu Dragnea, iar numele care vor apărea la conducerea ministerelor vor fi în aceeași notă cu cel al premierului propus: șterse, care să nu pună probleme, simpli executanți sau figuranți. Deciziile se vor lua în cabinetul lui Liviu Dragnea din Kiseleff 10 și vor fi transmise în plic la Palatul Victoria.

  Mai remarcăm în anunțul dlui Dragnea cuvântul „deocamdată”: Deocamdată nu poate fi premier. În următoarele luni, PSD va schimba legea 90/2001 (care acum nu-i permite unui condamnat penal să fie membru al Guvernului) și atunci dl. Dragnea va deveni premier plin. O simplă chestiune de timp.

  Liviu Dragnea a vorbit mult astăzi la persoana I. „Eu aveam dreptul legitim să fiu premier”. Pașa s-a împiedicat de o simplă lege. Una dintre multele, pe care le numim „legislația anticorupție”. Epoca lui Suleiman Magnificul nu va putea începe decât după schimbarea Codului penal și carotarea instituțiilor anticorupție. Este marea miză a lui 2017.


  Autor: Florin Negruțiu pentru republica.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!