• Ultimele știri

  joi, 29 decembrie 2016

  Să fi avut DREPTATE Iohannis? Cum a pierdut Sevil Shhaideh milioane de euro de la Uniunea Europeană

  Comisia Europeană a respins în două rânduri să acorde bani pentru patru proiecte pe care Sevil Shhaideh le coordona din funcția de director al Asociației Euroregiunea Marea Neagră, instituție controlată de Nicușor Constantinescu.  La prima adunare generală, din 2008, baronul penal Nicușor Constantinescu a fost ales președintele Asociației Euroregiunea Marea Neagră (BSER), la care Consiliul Județean Constanța aderase încă de la constituire. Asociația își propunea să fie ”un forum pentru cooperare între autoritățile locale și regionale din zona Mării Negre” (erau 14 membri din 5 state).

  Director executiv al Asociației Euroregiunea Marea Neagră a devenit, tot din 2008, Sevil Shhaideh. Semnătura acesteia apare, alături de cea a președintelui de atunci al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, pe mai multe documente de constituire sau de finanțare a unor activități ale asociației, așa cum „România liberă” a scris, în exclusivitate, încă de săptămâna trecută.

  OPINIE România liberă

  Mihai Duță, senior editor: Greii din PSD se feresc să fie gonflabilele lui Dragnea pentru că nu vor să aibă soarta lui Năstase și Ponta
  Ditamai partidul care a câștigat en fanfare alegerile s-a scremut și-a scos un ou de bibilică. Cam asta este Sevill Shhaideh în PSD. Faptul că greii din partid s-au ferit de această funcție arată că ei sunt conștienți de intențiile lui Liviu Dragnea. Pesediștii cu experiență au văzut ce s-a întâmplat cu premierii lor care au condus cele mai corupte guverne. În momentul în care PSD a pierdut puterea, toate hoțiile de pe vremea când erau jupâni au ieșit la iveală... Citește aici tot comentariul!

  Cum intră banii la apă la Constanța

  La a doua (și ultima) adunare generală a Asociației Euroregiunea Marea Neagră, Nicușor Constantinescu a promis că asociația va realiza patru proiecte regionale în domeniul turismului, valorificării tradițiilor culturale și protecției mediului.

  Proiectele ar fi trebuit să fie implementate până în 2013, în cadrul programului European Neighbourhood Policy Instrument (ENPI) Black Sea, finanțat de Comisia Europeană. Obiectivele generale erau identificarea, conservarea, popularizarea și diseminarea tradițiilor și obiceiurilor din Marea Neagră.

  Un prim proiect, în valoare de 249.000 euro, includea realizarea unor materiale de promovare și prezentare a diferitelor regiuni din bazinul Mării Negre și a tradițiilor lor. Proiectul centrelor de expertiză era cel mai scump (700.000 de euro) și trebuia încheiat într-un an. ”Meniul Mării Negre” trebuia implementat în 15 luni și prevedea pregătirea a 30 de bucătari-șefi în prepararea bucatelor specifice Mării Negre și organizarea unui festival culinar în Constanța. Valoarea: 486.000 de euro. Ultimul proiect, cel al croazierelor pe Marea Neagră, între România și Bulgaria, pentru început, ar fi trebuit să dureze un an. În 2010 se făceau studii de prefezabilitate și de marketing. Valoarea: 688.000 de euro.

  Mai multe pe romanialibera.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!