• Ultimele știri

  miercuri, 7 decembrie 2016

  Religia în școli NU, pentru că noua religie este BANUL. Cei mici învață de la grădiniță despre bani, card și P.O.S., „urmărindu-se ca, până în 2020, fiecare copil să dețină un cont bancar”.

  Pentru ca elevii să participe la ora de religie, părinților lor li se cere să-și exprime în scris consimțământul. Pentru cursuri de educație financiară, părinților li se solicită acordul doar pentru utilizarea imaginii copiilor în materialele publicitare. Noua religie este banul. Iar tânăra generație trebuie educată în acest cult.


  Ȋn octombrie 2015, Ministerul Educației și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au semnat un protocol de colaborare „având drept scop îmbunătățirea nivelului de educație financiară în învățământul național preuniversitar”. Prin acest parteneriat instituțional, ASF desfășoară, în școli și în licee, prezentări cu caracter educațional în domeniul financiar și organizează, în colaborare cu inspectoratele școlare și/sau unitățile de învățământ preuniversitar, concursuri tematice de educație financiară.

  De asemenea, experții din cadrul ASF se implică în dezbaterea proiectelor de programe școlare de la nivelul învățământului preuniversitar, referitoare la educația economică și financiară.

  Protocolul de colaborare a fost semnat de Sorin Cîmpeanu, pe atunci ministru al Educației, și Mișu Negrițoiu, președintele ASF.

  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituția care autorizează, reglementează, supraveghează și controlează entitățile care activează pe piața financiară non-bancară din România.

  De ce trebuie îmbunătățit nivelului de educație financiară al copiilor

  Pentru lărgirea orizontului de cunoaștere și pentru o mai bună pregătire a lor pentru lume și viață. Acesta este răspunsul stardard. De fapt...

  Ȋn luna iunie a vara acestui an, fundația Child & Youth Finance International, împreună cu ASF, BNR și Ministerul Educației și Cercetării, au organizat la București al patrulea summit internațional „Child & Youth Finance International”, care a avut ca punct central lansarea strategiei organizației pentru perioada 2016-2020.

  Conform ASF, „obiectivul acestei strategii este acela de a dezvolta o serie de colaborări în domeniu, de a oferi partenerilor asistența tehnică și strategii inovatoare, concepute pentru a asigura un proces continuu de potentare reciprocă și un schimb de experiență și de a scala incluziunea financiară, urmărindu-se ca, până în 2020, fiecare copil să dețină un cont bancar”.

  De ce? Pentru că băncile se gândesc la viitor. Mai degrabă la viitorul lor, decât la viitorul copiilor. La școală, elevii învață și despre asigurări, inclusiv despre RCA, despre piața de capital, despre tipuri de investiții și despre sistemul pensiilor private.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!