• Ultimele știri

  marți, 20 decembrie 2016

  Putin, după asasinarea ambasadorului: "Trebuie sa aflăm cine a dat acest ordin". Rusia sesizează Consiliul de Securitate ONU

  "Trebuie sa aflam cine a dat acest ordin. Asasinarea ambasadorului rus este o provocare menita sa submineze procesul de pace din Siria", a declarat Vladiminir Putin, potrivit Russia Today Inainte de asta, Rusia califica uciderea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, drept atac terorist si va chiar de astazi (luni) va 


  ridica problema la Consiliul de Securitate al ONU, a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe, Maria Zaharova.

  "Calificam cele intamplate drept atac terorist. Ne aflam in legatura permanenta cu autoritatile turce, de la care am primit asigurari ca va fi desfasurata o ancheta minutioasa multilaterala. Ucigasii vor fi pedepsiti", a declarat Zaharova.

  Ea a confirmat ca ambasadorul rus Karlov a murit in urma ranilor suferite. "Astazi este o zi tragica pentru diplomatia rusa. Astazi, la Ankara, in timpul unei actiuni publice, ambasadorul rus a fost impuscat si a murit in urma ranilor suferite", a spus ea.

  Zaharova a anuntat ca Rusia va pune chiar de luni la Consiliul de Securitate al ONU problema privind atacul terorist impotriva ambasadorului rus la Ankara. "Chiar de astazi problema va fi adusa in fata membrilor Consiliului de Securitate al ONU. Terorismul nu va trece. Vom lupta cu el in mod hotarat. Remarcabilul diplomat rus Andrei Ghennadievici Karlov va ramane pentru totdeauna in memoria noastra", a mai declarat aceasta.

  Comitetul de Ancheta al Rusiei a deschis dosar penal pentru asasinarea ambasadorului rus in Turcia

  Comitetul de Ancheta al Federatiei Ruse a deschis dosar penal cu privire la asasinarea ambasadorului rus in Turcia, Andrei Karlov, informeaza agentiile de presa ruse. "A fost deschis dosar penal in baza articolului 360 al Codului Penal al Federatiei Ruse: atac asupra unui unui reprezentant al unui stat strain, care se bucura de aparare de stat", a anuntat purtatorul de cuvant al Comitetului de Ancheta, Svetlana Petrenko.

  Potrivit Petrenko, acest articol vizeaza raspunderea pentru atacuri de tip terorist. Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a fost ucis luni seara intr-un atac armat care a fost catalogat drept terorist de catre Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova.


  Puteți afla mai multe aici: stirileprotv.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!