• Ultimele știri

  joi, 22 decembrie 2016

  Presa franceză scrie că al Treilea Război Mondial ar putea să fi început deja! Evenimentele produse la Moscova şi în Golf vor declanşa o confruntare generală

  Presa franceză scrie că al Treilea Război Mondial ar putea să fi început deja, menţionând cele două evenimente produse la Moscova şi în Golf, care ar putea fi declanşatoare pentru o confruntare generală. Istoria va menţiona, poate, data de 30 septembrie 2015 ca fiind debutul lin al celui de-Al Treilea Război Mondial. În 1914,   totul a început pe 28 iunie, cu asasinatul de la Saravejo al arhiducelui Austriei. La acea vreme, în mod evident, nimeni nu s-ar fi gândit că acest atentat, petrecut departe de capitală, va conduce la măcelul din timpul marelui Război, scrie NouvelObs.

  Jurnaliştii francezi spun că totul se întâmpla din cauza jocului alianţelor şi iresponsabilitatea somnambulilor care guvernează în timp ce marile puteri au dus lumea în abis. De ce o comparaţie a ceea ce s-a petrecut atunci cu vremurile de astăzi? Au fost, pe 30 septembrie, două ştiri aparent puţin grav, dar care, combinate, ar putea fi scânteia unei deflagraţii care mocnea de mai mult timp. Despre ce este vorba?

  1. Iran-Arabia, tonul creşte îngrijorător

  Mai întâi, Arabia Saudită a oprit, ieri, două nave care aparţineau Iranului, aparent, pentru un control amănunţit. Navele erau umplute cu arme pentru rebelii din Yemen cu care Riyadul este în luptă militară. Acest control este evidenţa unui act ostil, dacă nu de război.

  Acest act vine în contextul unei atmosfere tensionate între cele două poluri ale islamului, mai ales că Teheran a reproşat paznicilor saudiţi că nu asigură securitatea pelerinilor la Mecca. O acuzaţie extrem de gravă în perioada de ciocniri dintre suniţi şi siiţi.

  2.Putin a intrat în războiul din Siria

  Asta nu e tot. Miercuri, 30 septembrie, Vladmiri Putin a supus la vot în Parlament o lege care autorizează operaţiuni armate în Siria. Trupele ruseşti au început déjà să bombardeze. Ori, ştim bine că pe teren, ruşii sunt aliaţii regimului Bashar al-Assad, şi mai ales ai iranienilor. Între timp, Occidentul şi ţările sunite din Golf conduc propriile operaţiuni.

  Puteți afla mai multe pe evz.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!