• Ultimele știri

  vineri, 30 decembrie 2016

  Ne vindem în continuare: SURSE - Grupul francez Lactalis a cumpărat producătorul român de lactate Covalact

  Grupul francez Lactalis a cumpărat producătorul român de lactate Covalact, au declarat pentru Profit.ro surse din piață. Acordul dintre Lactalis și fondul privat de investiții SigmaBleyzer Southeast European Fund IV, care controlează Covalact, a fost semnat ieri.  Tranzacția va necesita avizul Consiliului Concurenței.

  În vara acestui an, Lactalis a preluat și Albalact, cel mai mare producător român de lactate, care a transformat grupul francez în liderul pieței locale de profil. Anterior, Lactalis ocupa locul 7 pe piață cu Dorna Lactate.

  Dorna Lactate, care deține brandul LaDorna, a fost prima achiziție a Lactalis pe piața românească, în anul 2008.

  Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deținând multe branduri internaționale de succes, precum President, Parmalat, Galbani. Grupul are în prezent 75.000 de angajați și deține peste 200 de fabrici localizate în 43 de țări la nivel mondial. În 2015, Grupul Lactalis a avut o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro.

  Grupul Covalact are 560 de angajați și două fabrici la Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc. Grupul realizează 100 de produse reprezentând o cantitate lunară de lactate de aproximativ 2.500 tone și ocupă locul 6 pe piața de lactate cu afaceri de 199 milioane lei anul trecut.

  În prima jumătate a acestui an, vânzările Covalact au crescut cu peste 26% față de aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce piață totală de lactate aînregistrat o creștere de doar 8% în această perioada (creștere în valoare raportată de Nielsen).

  Unul dintre cele mai de succes produse din portofoliul Covalact este Brânzica de Casă de la Covalact de Țară, singurul produs de tip cottage cheese fabricat în România și lider de piață pe segmentul său.

  Povestea producătorului din Sfântu Gheorghe începe în 1969, când purta numele de Întreprinderea de colectare și industrializare a laptelui Covasna și era formată dintrei secții, fiecare cu sortimentația ei.

  Mai multe pe profit.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!