• Ultimele știri

  sâmbătă, 24 decembrie 2016

  Mugur Ciuvică: Sistemul nu vrea un om politic puternic ca Dragnea, ci unul manevrabil ca Iohannis

  Președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, spune că Liviu Dragnea nu este dorit de Sistem deoarece este un om politic puternic care nu se lasă manevrat. Este principalul ”defect” în ochii Sistemului care potrivit lui Ciuvică ar prefera pe cineva manevrabil ca președintele Klaus Iohannis.


  “Liviu Dragnea este persoana principală, el este cel carea a câștigat alegerile, el este cel care și-a condus partidul la victoria asta uriașă și el este în momentul de față cel mai puternic om politic din România, or Sistemul nu vrea un om politic puternic, ci unul manevrabil, gen Klaus Iohannis. Este evident că președintele este manevrabil, evident că nu joacă în piesa lui și este distribuit într-un scenariu pe care nici nu îl înțelege, nici nu îi place foarte mult, iar Dragnea se pare că nu este în jocul acesta”, spune Ciuvică la Antena 3.

  Acesta consideră că deși Sistemul este puternic, acesta nu poate întoarce votul românilor. De asemenea, în opinia lui Ciuvică, spre deosebire de Băsescu care în perioada Referendumului din 2012 a avut susținerea partenerilor din UE, Klaus Iohannis nu este susținut de nimeni din afară.

  “Doamna Pușcalău ne anunță că Iohannis acum a despărțit partidele (nr. – la Consultari) în ideea în care telefoanele zbârnâie peste noapte și poate, poate și domnul Coldea poate rezolva ceva de pe miercuri pe joi să întoarcă votul românilor. Cu toate că este puternic, eu nu cred că este destul de puternic pentru a întoarce votul românilor. Săptămâna trecută a avut loc ceva neobservat.

  Domnul Iohannis s-a întâlnit cu ambasadorii UE și le-a zis acolo că nu vrea să respecte votul românilor și pune el pe cine are în cap ca premier și a fost și la Bruxelles unde s-a întâlnit cu omologii lui și sunt convins că le-a spus tot asta. Spre deosebire de 2012 la Referendum când domnul Băsescu a fost foarte sprijinit de partenerii din UE în a desconsidera votul românilor și în rămânerea la Cotroceni, de data asta am văzut că domnul Iohannis nu este susținut de nimeni ceea ce mi se pare firesc, dar Sistemul nostru totuși chiar fără sprijin extern zice că este atât de puternic încât votul românilor să nu conteze ci doar ce vrea el”, a mai spus Ciuvică.

  Sursa: sokant.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!