• Ultimele știri

  sâmbătă, 24 decembrie 2016

  Mesajul lui Dan Puric înainte de Crăciun: De câte ori se naşte Adevărul, se naşte o tensiune

  Într-o cuvântare susţinută în deschiderea unui concert de colinde, îndrăgitul actor român Dan Puric a vorbit despre naşterea Mântuitorului, rostind şi un mesaj către români cu ocazia acestei Sfinte Sărbători.  În cuvântarea susţinută în deschiderea unui concert caritabil de colinde, actorul român Dan Puric a vorbit despre naşterea Mântuitorului, spunând că naşterea, viaţa şi moartea lui Hristos au fost „într-o mare tensiune pentru această umanitate".

  Când s-a aflat despre venirea Mântuitorului, s-a stârnit o mare spaimă şi tensiune, mai ales în rândul conducătorilor de atunci, Irod intrând în alertă.

  „De câte ori se naşte Adevărul, se naşte o tensiune. De câte ori se naşte ceva autentic, se naşte o tensiune. Intră în tensiune cei ilegitimi, cei care vor să distrugă, cei care mint (…) A fost un moment de tensiune, de spaimă, marcat de criminalitate. Îl căutau. Viaţa Lui este marcată de o mare tensiune. Schelling spunea: «Dumnezeu sub presiune umană»: înconjurat, urmărit, hăituit", a spus Dan Puric.

  El a adăugat că, în mod similar, oamenii din neamul românesc care au spus adevărul despre acest neam, un neam creştin, oamenii care au mărturisit, au fost „hăituiţi, asasinaţi, omorâţi". În materialul audio, Dan Puric explică de ce, în opinia sa, naşterea lui Iisus „seamănă tulburător cu naşterea acestui neam".

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!