• Ultimele știri

  joi, 15 decembrie 2016

  "Legea e lege şi trebuie respectată!" Dragnea: Cred că e neconstituţional articolul de lege care interzice persoanelor condamnate să fie prim-miniştri (VIDEO)

  Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că, după părerea sa, este neconstituţional articolul de lege care interzice persoanelor condamnate să ocupe funcţia de prim-ministru al României. Întrebat ce va face dacă Avocatul Poporului va ataca respectiva lege la Curtea Constituţională, social-democratul a răspuns: "nu ştiu dacă va ataca Avocatul Poporului această lege. 


  E un demers corect. Foarte mulţi oameni spun că articolul este neconstituţional şi şi mie mi se pare la fel să aplici o interdicţie deasupra Constituţiei pe termen nelimitat.

  Noi vom respecta toate procedurile constituţionale şi parlamentare, aşa cum vor fi stabilite şi de preşedinte, dar pe baza unor articole corecte din Constituţie şi pe baza regulamentelor celor două Camere. Nu vrem să grăbim demersul", a declarat Liviu Dragnea.


  Acesta l-a criticat pe Iohannis pentru că a susţinut despre legea în cauză că este de o importanţă secundară: "mai am o observaţie. E doar o observaţie, sunt foarte calm, nu supărat, nu agitat. Am auzit azi în discursul preşedintelui că o lege e o chestiune secundară. Pentru mine, niciodată o lege nu e o chestiune secundară. Legea e lege şi trebuie respectată".

  Dragnea: Cred că e neconstituţional articolul de lege care interzice persoanelor condamnate să fie prim-miniştri

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!