• Ultimele știri

  miercuri, 28 decembrie 2016

  Klaus Iohannis: Clasa politică trebuie curăţată de penali

  Președintele Klaus Iohannis a răspuns invitației lui Adrian Măniuțiu și a participat la traseul pentru Invictus 2017. Președintele a stat de vorbă cu presa, după cursă și a reiterat că mediul politic din România are nevoie de oameni noi și că este nevoie de o “reformă parlamentară”.


  “Eu cred că acest vot, care nu este singular, arată foarte clar că este nevoie de o reînnoire a clasei politice și de o reformă parlamentară. Până nu vom avea oameni curați și dedicați în Parlament, nu va funcționa cum trebuie. Nu vreau să fiu prost înțeles, nu am nimic de împărțit cu nimeni, le doresc numai bine și viață lungă, dar în politică, cine are o problemă, trebuie să înțeleagă că nu poate să meargă mai departe până nu se clarifică această chestiune.

  În fața legii, toți suntem egali. Dar în politică mai apar și alte considerente. Cum să ne așteptăm de la un cetățean să aibă încredere în Parlament, dacă acolo sunt nu unul, nu doi, ci mult mai mulți oameni urmăriți penal? Alții care sunt condamnați penal. Până nu reușim să rezolvăm această chestiune și să avem în Parlament oameni care nu sunt șantajabili, care nu merg acolo să facă avere ci ca să reprezinte comunitate, o să avem o problemă.

  Ori de câte ori am ocazia spun aceste lucruri – lupta anticorupție nu este o marotă a mea, este o necesitate. Fără această curățenie, primenire a clasei politice, nu vom putea să mergem mai departe, să construim România așa cum și-o doresc românii.”

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!