• Ultimele știri

  duminică, 25 decembrie 2016

  JUDECĂTORUL căruia i SE PUPĂ MÂNA pentru că ELIBEREAZĂ INFRACTORI contra unor ȘPĂGI GROSOLANE

  Viorel Maftei, fost președinte al Judecătoriei Pașcani, actualmente pensionar, a recunoscut că a primit mită bani, curcani și vin de la un clan de romi, pentru a facilita, în schimb, eliberarea din arest a doi evazioniști. După ce s-a înţeles cu romii, unul dintre aceştia i-a pupat mâna fostului judecător, scenă înregistrată de anchetatori. 


  Maftei a semnat un acord de recunoaștere și a acceptat să primească trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapta sa, informează Adevărul.

  Maftei s-a lăudat că îl poate determina pe Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi, acum magistrat suspendat, să scoată din puşcărie doi evazionişti, care introduseseră pe rolul instanţei o contestaţie în anulare.


  Viorel Maftei a intrat în vizorul DIICOT după ce ar fi primit bani de Dafin Nunucă şi o altă rudă de a sa, în 2015, pentru a-i elibera pe părinţii lui Nunucă. Maftei s-a întâlnit de mai multe ori cu romii, la una dintre aceste întâlniri participând și Anton. S-a întâmplat pe 16 martie 2015. Atunci, Nunucă Constantin Dafin i-a sărutat mâna lui Maftei, în fața restaurantului în care se găsiseră, în semn de mulţumire. Scena de obediență a fost filmată de echipele operative care îi urmăreau pe cei implicaţi în acest caz.

  Suma totală pe care clanul Nunucă trebuia să o achite drept mită a fost stabilită la 25.000 de euro, 5.000 de euro urmând a-i reveni lui Maftei. Romii au făcut rost de bani însă i-au dat fostului judecător doar 10.000 de lei, curcani şi vin. Judecătorul Dan Anton a respins în cele din urmă contestaţia depusă de cei doi evazionişti iar Maftei a restituit 8.000 din cei 10.000 de lei primiţi de la familia Nunucă.

  Romii mituitori sunt cercetați în continuare de către procurorii DIICOT Iași, iar presupusa implicare a lui Dan Anton a fost declinată la DNA, care a clasat acuzaţiile.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!