• Ultimele știri

  joi, 1 decembrie 2016

  Judecătorii au decis: Iohannis pierde casa din Sibiu

  Klaus Iohannis pierde casa din Sibiu. La Curtea de Apel Pitești a avut loc un nou termen în procesul în care președintele României, Klaus Iohannis, se judecă pentru o casă din Sibiu. Președintele nu a fost prezent la înfățișare, însă a fost criticat dur de avocatul părții adverse.


  De asemenea, cei doi bătrâni cu care președintele se judecă au adus și ei acuze la adresa lui Iohannis, iar în final instanţa a dat câştig de cauză celor doi.

  ”Acești bătrâni sunt oamenii care fac presiuni asupra justiției, care au luat una din casele lui Iohannis, care a fost agonisită din meditații. Ce tupeu poți avea să vii să spui că acești oameni au făcut presiuni asupra justiției după 15 ani de stat în judecată? Cu asta am spus tot!”, a declarat, ironic, avocatul celor doi bătrîni, Virgiliu Viorel Vulcan.

  Partea vătămată, formată din Elisabeta Antonescu și Ion Oargă-vecini, a locuit timp de 50 de ani în casa pentru care acum se judecă cu președintele României. Aceștia susțin că ei sunt proprietarii de drep și că vor merge până în pânzele albe pentru a-și păstra imobilul. Dacă nu se va putea, singura variantă va fi ”la cimitir”, afirmă unul dintre cei doi, Ion Oargă.

  ”De 50 de ani stau acolo, ne-am pomenit cu contractele de vânzare-cumpărare anulate, fără să ne cheme în instanță, fără nimic. Domnul Iohannis a avut pâinea și cuțitul în mână, dacă ne chema să ne ofere în altă parte, să ne dea banii pe care i-am dat la stat, nu mai aveam acum calvarul ăsta.”, a declarat Elisabeta Antonescu, în vârstă de 85 de ani.

  Cei doi bătrâni, foști chiriași care ulterior au cumpărat casa, locuiesc în prezent în casa pe care președintele Iohannis o recalmă. În timp ce doamna susține că va face tot posibilul pentru a rămâne în casă, bătrânul nu își vede viața în altă parte. ”Noi stăm legal, el (n.r. Klaus Iohannis) nu stă legal. Unde să merg, la cimitir. Ce să mai fac la 84 de ani?”, a spus partae vătămată, Ion Oargă. Instanţa a dat un nou termen în acest dosar, fiind contestată de una dintre părți o semnătură de pe un ocument. Avocatul președinteleui Iohannis a refuzat să dea declarații. Sentinţa este lămuritoare dar nu definitivă.

  Sursa: sokant.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!