• Ultimele știri

  sâmbătă, 24 decembrie 2016

  Iohannis amână decizia privind funcția de prim-ministru până după Crăciun. Reacția lui Dragnea

  Noul prim-ministru al României va fi desemnat după Crăciun, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Acesta a precizat că, în zilele următoare, va avea discuții în legătură cu concluziile consultărilor cu partidele. Iohannis a amintit că a primit până acum, de la partide, două propuneri pentru funcția de prim-ministru   - Sevil Shhaideh, din partea PSD, și Eugen Tomac, din partea PMP - și a menționat că, între timp, s-a constituit și o majoritate parlamentară formată din coaliția PSD, ALDE și UDMR.

  ''Consultările s-au încheiat după două zile – consultările, precizez, cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de Prim-ministru. PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP l-a propus pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, o coaliție formată de PSD, ALDE și UDMR. În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme, iar desemnarea avea loc după Crăciun'', a spus Iohannis.

  După ce a anunțat amânarea desemnării premierului după Crăciun, președintele a urat sărbători fericite: ”În acest context, dați-mi voie să vă spun tuturor sărbători fericite! La mulți ani!”.

  Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că îi pare rău că președintele Klaus Iohannis nu a făcut astăzi anunțul pentru desemnarea premierului, spunând că Parlamentul era pregătit și ar fi finalizat procedurile pentru numire în 48 de ore.

  ”Am luat notă de anunțul președintelui. Noi eram pregătiți ca azi să facă anunțul. Îmi pare rău că nu a fost făcut anunțul astăzi. Fiecare cu ritmul lui. Probabil vrea să discute mai mult cu doamna Shhaideh”, a declarat Dragnea la Parlament.

  Liderul PSD a adăugat că este important ca Guvernul să fie instalat în acest an.

  ”Eram pregătiți ca mâine, poimâine să votăm Guvernul în Parlament”, a mai spus Dragnea.

  Sursa: profit.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!