• Ultimele știri

  luni, 5 decembrie 2016

  INCREDIBIL. Scandal de Ziua Națională: Viktor Orban JIGNEȘTE GRAV România

  Premierul Ungariei, Viktor Orban a declanşat un scandal diplomatic imens chiar de Ziua Naţională a României. Şeful Executivului de la Budapesta lansează o serie de acuzaţii extrem de dure. România restricţionează folosirea simbolurilor etnice maghiare şi duce o campanie împotriva liderilor etnici sub pretextul luptei anticorupţie, 


  a declarat premierul Viktor Orban, îndemnând etnicii maghiari să participe la alegeri pentru a asigura o reprezentare solidă în Parlamentul României.

  La Conferinţa Permanenta Ungara de la Budapesta, Orban a afirmat că regretă faptul că alte state din regiune nu au atins aşteptările privind promovarea drepturilor minorităţilor după aderarea la UE, notează agenţia de ştiri MTI. Liderul ungar a mai declarat că cea mai mare realizare a guvernării sale este "unificarea naţiunii", completată de cooperarea cu etnicii maghiari din statele vecine. "La o sută de ani după dictatul de la Trianon, componentele naţiunii ungare s-au regăsit iar cooperarea a devenit un lucru de rutină", a adăugat Orban, conform mediafax.

  Premierul ungar a mai declarat că lumea occidentală se află cuprinsă de "haos intelectual", iar "elita liberală de stânga tot nu percepe realitatea din spatele socialismului sau comunismului". Din acest motiv, "mulţi de la Bruxelles" nu înţeleg motivele pentru Brexit sau victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, a precizat Orban. "Nu este prea dificil de sesizat similarităţile între aceste evoluţii şi schimbările petrecute în Ungaria după anul 2010", a mai spus Orban, adăugând că ţara sa a devenit "parte a echipei victorioase", iar politicile sale au devenit "politicile învingătorilor", conform sursei citate.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!