• Ultimele știri

  joi, 29 decembrie 2016

  Fostul șef al spionilor Cătălin Harnagea ne dezvăluie planul lui Iohannis și de ce nu îl nominalizează pe Grindeanu

  Fostul șef al SIE, Cătălin Harnagea, consideră că președintele Klaus Iohannis va respinge a doua propunerea PSD – ALDE pentru funcția de premier, de această dată în persoana lui Sorin Grindeanu. Potrivit lui Harnagea, planul lui Iohannis ar putea consta într-o eventuală suspendare și pe urmă o revenire în forță.


  ”Eu dau foarte puține șanse ca președintele să-l desemneze pe domnul Sorin Grindeanu. Dacă urmărim modelul pe care l-a îmbrățișat domnul președinte de după alegeri, în gesturi publice și comunicare publică sunt puține șanse ca mâine (…) Dacă președintele vrea să își câștige încrederea în fața românilor… totul este direct legat de autoritate. Cine are autoritatea, atunci are și încrederea cât de cât câștigată.

  Este ultima șansă a domnului președinte să refuze ca să se ajungă la suspendare deoarece la suspendare dacă ne gândim și la termenul și mai ales la momentul când se va face Referendumul în plină lună februarie sunt destule șanse ca președintele să nu fie demis în Referendum. Și să fie o revenire pe care unii consideră mult mai valabilă decât un parcurs cu un Guvern PSD – ALDE, scăparea unor fire și unor canale și până la urmă o îngrădire a președintelui într-un moment în care dânsul se gândește la alegerile pe care le are peste doi ani de zile. Probabil cine l-a sfătuit i-a spus că în 2019 este posibil să nu câștige cu acest guvern (n.r. – PSD-ALDE), acest program și aceste persoane la putere”, a spus Cătălin Harnagea la Antena 3.

  Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că nu acceptă propunerea PSD – ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru și a cerut acestei coaliții să facă o nouă nominalizare. El a avut un mesaj scurt și sec în care nu și-a motivat decizia fapt cara a condus la mai multe teorii.

  „Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele politice, PSD și ALDE, care au ținut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept această propunere”, a spus atunci șeful statului, la Palatul Cotroceni.

  Un răspuns de la Cotroceni în privința lui Sorin Grindeanu se așteaptă în cursul zilei de joi, 29 decembrie, Klaus Iohannis primind oficial propunerea alianței PSD – ALDE încă de miercuri seara.

  Mai multe pe sokant.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!