• Ultimele știri

  joi, 22 decembrie 2016

  Fost ANALIST CIA: DACĂ SADDAM MAI ERA LA PUTERE, NU SE VORBEA ASTĂZI DE ISIS

  Fostul analist CIA vine cu o teorie cel puţin interesantă şi şocantă pentru aceste vremuri. El susţine că organizaţia ISIS nu ar mai fi existat dacă fostul președinte al Irak-ului, Saddam Hussein, ar fi rămas la putere. Această teorie este dezvoltată într-o carte scrisă de fostul analist CIA, care în America a declanşat un val de opinii controversate.


  "Veți eșua. Veți descoperi că nu e așa de ușor să guvernezi o țară ca Irakul. Veți duce Irakul la pieire pentru că nu cunoașteți nici limba, nici istoria, nici mentalitatea arabă", i-ar fi spus Saddam într-unul din interogatoriile la care a fost supus la care a luat parte John Nixon, scrie Time.com.

  Cartea scrisă de american „Debriefingul unui Președinte: Interogatoriul lui Saddam Hussein" dezvăluie că organizaţia ISIS a fost de fapt înfiinţată din pricina îndepărtării de la putere a fostului lider de la Bagdad.

  Cu totul surprinzător, Nixon afirmă că Saddam era conţient de riscurile mișcărilor jihadiste şi voia cu orice preţ să le elimine. El afirma : „Saddam a simțit că grupurile extremiste islamiste din Irak reprezintă cea mai mare amenințare la adresa regimului său și a aparatului său de securitate și a lucrat asiduu să elimine astfel de amenințări.”

  Un raport realizat de parlamentarii britanici privind implicarea țării în Irak în războiul din 2003 susţine teoria surprinzătoare a lui Nixon cu privire la ISIS.

  Sursa: b1.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!