• Ultimele știri

  joi, 22 decembrie 2016

  Fabricarea știrilor false despre ALEP. Poliţiştii egipteni i-au prins în flagrant!

  Iată de ce ar trebui verificate veridicitatea ştirilor care prezintă situaţia "copiiilor răniţi" din Siria. Poliţia egipteană a oprit propagarea unei asttfel de informaţii false chiar pe "platoul de filmare", înainte ca aceasta să devină virală pe reţelele sociale.


  Aşadar, poliţiştii egipteni au reţinut un bărbat pentru trucarea unor fotografii cu copii răniţi, materiale care urmau să fie "urcate" pe Internet şi care erau regizate în aşa fel încât să pară că sunt din oraşul sirian Alep, anunţă Ministerul de Interne egiptean.

  "Echipa de filmare, care includea un asistent al regizorului, dar şi părinţii copilei din imagini, a fost arestată de poliţiştii din Port Said", se arată în comunicatul oficial de la Cairo.

  Potrivit acestei surse, poliţiştii au urmărit întregul proces de filmare, care se derula pe ruinele unei construcţii demolate din cauza lipsei de autorizaţii de construcţie.

  O fetiţă era îmbrăcată într-o rochiţă albă, cu pete roşii, ce păreau a fi de sânge, dar care defapt erau de vopsea roşie vopsea. Ea ţinea în braţe un ursuleţ de pluş şi avea o mână bandajată, neavând vreo rană.

  Poliţiştii, care patrulau întâmplător prin zonă l-au arestat ulterior pe regizor. Acesta a recunoscut că realiza un material de propagandă. Părinţii copil
  ei au fost eliberaţi şi vor fi cercetaţi în stare de libertate, transmite Sputnik.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!