• Ultimele știri

  vineri, 30 decembrie 2016

  Dragnea și Tăriceanu au mințit din nou? Iată de ce a respins-o Iohannis pe Shhaideh!

  Surse politice spun ca Klaus Iohannis le-a transmis celor doi reprezentanti ai coalitiei ce detine majoritatea in parlament motivele care stau la baza deciziei de respingere a propunerii ca Sevil Shhaideh sa fie premier, dar cei doi au profitat ca acest lucru nu a fost facut public si au facut un joc de imagine.   Cele mai grave lucruri tineau de securitatea nationala dar si de faptul ca Dragnea nu avea mandat din partid pentru a o propune pe Sevil Shhaideh, ci a decis dupa capul lui.

  Oameni politici au precizat ca presedintele Klaus Iohannis a avut motive intemeiate sa o refuze pe Sevil Shhaideh. Unul dintre motivele invocate de presedinte a fost cel legat de securitatea nationala si riscul pe care Shhaideh si sotul acesteia il reprezentau pentru o tara membra NATO.

  Aceleasi surse politice ne-au precizat ca presedintele a fost deranjat si de jocul facut de Liviu Dragnea in cazul Sevil Shhaideh. El considera ca Dragnea a calcat in picioare toate prevederile statutare ale PSD si s-a dus la Cotroceni cu un ”cec in alb”, incercand sa impuna un ”om de paie” in functia de premier. In tot acest joc politic, presedintele a preferat sa refuze prima propunere, tocmai pentru a nu lasa un ”om de paie” la Palatul Victoria.

  In ciuda a ceea ce se stia public, se pare ca presedintele le-a motivat in scris liderilor ALDE si PSD care au fost motivele pentru care a respins-o pe Sevil Shhaideh. Un consilier al presedintelui le-ar fi trimis celor doi lideri politici o scrisoare prin care explica motivele respingerii, asa ca, in ciuda unor explicatii publice, liderii celor doua partide stiau care au fost resorturile presedintelui.

  Cat despre noua propunere de premier, Sorin Grindeanu, Klaus Iohannis s-a aratat favorabil propunerii, pentru ca Liviu Dragnea a preferat sa il treaca pe acesta prin votul colegilor de partid, ceea ce este mult mai normal din punct de vedere politic decat sa mergi pe ideea unui ”cec in alb”. Chiar si asa, presedintele prefera un moment de respiro si nu se va grabi sa anunte decizia pentru desemnarea premierului.

  Sursa: stiripesurse.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!