• Ultimele știri

  luni, 12 decembrie 2016

  Dragnea s-a pus pe TREABĂ. Primele măsuri pe care le va lua PSD împotriva firmelor străine

  Președintele PSD, partidul câștigător la alegerile parlamentare de duminică, a dschis primul front împotriva multinaționalelor. Întrebat ce intenții cu privire la politica economică, Liviu Dragnea a amintit de o pățanie din Piața Obor din Capitală.


  „Ştiţi că sunt pescar pasionat şi-mi place peştele. Am fost acum două săptămâni în piaţa Obor şi întrebam de crap şi de caras. Şi mi s-a oferit, iată, ce crap din Spania avem, ce caras frumos din Ungaria (...). Dar din România ce aveţi? Am întrebat şi mi s-au arătat câteva ştiuci amărâte.

  Dar România are un bazin hidrografic uriaş, de ce nu putem producem local? Asta este astăzi cea mai mare problemă în România”, a declarat Dragnea la Realitatea TV, scrie ZF.


  Președintele PSD este de părere că România are multe resurse și nu avem motive de a “consuma apă, gaze, electricitate” de la companii cu capital străin, care duce profitul în afara țării.

  „Noi trebuie să ne întrebăm de unde consumăm apă, gaze, electricitate? De la firme străine care duc profiturile în strănătate. Noi vrem să facem o Românie unde să producem local ceea ce avem nevoie”, a mai spus preşedintele PSD.

  Amintim că, în România, Apa Nova, deţinută de francezii de la Veolia, se ocupă de furnizarea apei, furnizarea de electricitate este în mâinile italienilor, cehilor şi germanilor, iar gazele sunt în mâinile francezilor şi germanilor.

  Afirmațiile lui Dragnea au fost deja puse în practică în țări vecine. Polonia și Ungaria sunt în proces de răscumpărare a companiilor vândute investitorilor străini.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!