• Ultimele știri

  luni, 5 decembrie 2016

  Din România s-au furat păduri de 36 de miliarde de euro, adică fix jumătate din datoria externă a României. Cine a benficiat?

  Rezolvarea problemei pădurilor și salvarea lor se poate face DOAR prin declararea lor ca RESURSĂ NATURALĂ și TRECEREA LOR ÎN ÎNTREGIME ÎN PROPRIETATEA STATULUI cu dreaptă despăgubire pentru PROPRIETARI și cu DREPT LA UZUFRUCT PERPETUU pentru comunitățile locale.


  Mai mult, Exploatarea Pădurilor și Controlul Tăierilor va fi scoasă de sub decizia politicienilor prin trecerea Romsilva, etc… la Fondul Național de Investiții, Fond de Stat construit după model norvegian, fond de stat care va gestiona întreaga proprietate publică și a cărui conducere va fi aleasă în mod direct de către toți cetățenii României din doi în doi ani.

  Politicienii nu vor fi conducătorii acestui Fond Național. Prin urmare, viitorii administratori vor răspunde Electoral, Administrativ și Penal pentru toate deciziile luate. Mandatul lor nu va mai fi ferit de Răspunderea Penală și Administrativă așa cum e astăzi Mandatul Parlamentarilor, care nu răspund în fața nimănui fiind protejați de Constituție prin Articolul 69 (2) „Orice mandat imperativ e nul”.

  Inițiativa Fluierul.ro propune Modificarea Constituției și PRIN INCLUDEREA PĂDURILOR ÎN LISTA RESURSELOR NATURALE.
  Pădurarii au protestat nu demult în faţa Guvernului.

  Ei au spus că prin neaplicarea Codului Silvic din 2008, prin intervenţia anumitor cercuri de interese, 600.000 de hectare de pădure au rămas nepăzite.

  Dintre acestea, 400.000 de hectare au fost deja defrişate ilegal și se ”pregătesc” celelalte 200.000 de hectare.

  Pădurarii spun că s-au furat, în total, 120 de milioane de metri cubi de lemn, în valoare de 36 de miliarde de euro, adică jumătate din datoria externă a României în acest moment!

  ”Conform Codului Silvic, pădurile restituite proprietarilor, adică 600.000 de hectare, trebuiau să beneficieze de subvenţionarea pazei – bani care veneau către pădurarul zonei.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!