• Ultimele știri

  miercuri, 28 decembrie 2016

  Câte sute de mii de euro au mai încasat Alina Mungiu şi alţi agenţi Soros dintr-un Fond de 25.542.635 euro cu ţintă România

  Am mai scris despre uriaşele sume de bani vehiculate de agenţi sub steag străin care pretind că lucrează “non-profit” în regim de “voluntariat”, pentru te miri ce: de la salvat balenele din Marea Neagră (chiar şi cele care SAR pe la TV) la salvat interesele noului KGB, bine reprezentate de “Reţeaua Deschisă” a lui George Soros, distrugând România. 


  Anul trecut am scris, de exemplu, despre cum a încasat Alina Mungiu, oficial, peste o jumătate de milion de euro. Din rândul cadrelor societăţii în civil numai Mircea Toma mai reuşeşte să o depăşească, în ciuda fizicului său firav, într-unul dintre anii trecuţi înregistrând sponsorizări de peste 1.000.000 de euro, prin contracte derulate direct sau prin asociaţii partenere. Acum, când auzim din guriţa mafaldei refugiată ca ante şi postmergător al tancurilor din fosta URSS, Alina Tatiana Mungiu Pipidi, şi a altor soroşişti de pripas, ca propagandistul PCR Cristian Preda sau fosta şefă Soros Renate Weber, că trebuie să ne luăm acasă câteva perechi de musulmani de căciulă, m-am gândit că, poate, din fondurile încasate de cei trei tovărăşei de la Soros şi Parlamentul European, ar putea să le amenajeze chiar ei “refugiaţilor” ISIS, în regim privat, câte un părculeţ de distracţie, la Kötcse de exemplu, lângă Balaton, dacă cad la pace cu Viktor Orban.

  Fără alte comentarii, prezint pentru opinia publică naivă noi contracte şi misiuni plătite gras de Reţeaua Soros, prin intermediul prepuşilor lor, romi, dar şi… atenţie!… unguri (apropo de “refugiaţi”). Este vorba de aşa numitul FOND ONG, “manageriat” de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), o suveică mamut autodescrisă drept o “organizaţie pentru organizaţii”, împreună cu Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi, “o organizaţie neguvernamentală, independentă şi non-profit, fondată în anul 1999 de Fundaţia pentru o Societate Deschisă” (Soros), după cum se autoprezintă (reţineţi că majoritatea ong-urilor care conţin sintagma de “Centrul de Resurse” pentru orice fac parte din Reţeaua Soros), şi de Fundaţia maghiară “pentru Parteneriat”, un “hub” al intereselor ungureşti în România. Deşi Fondul ONG este înfiinţat de Comisia Europeană, cele trei organizaţii au reuşit să stabilească un monopul asupra sumelor imense, de zeci de milioane de euro, transferându-le către organizaţii cu aceleaşi deziderate ca ale lor, care formează “network”-ul soroşist din România.


  Astfel, pentru “prima rundă” de sponsorizări din grantul Spațiului Economic European (SEE) 2009-2014, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, cu proiecte contractate anul trecut şi aflate în derulare acum, s-au oferit ONG-urile favorite nu mai puţin de 15.930.000 de euro! Iar pentru Runda 2 o altă pleaşcă de 9.612.635 euro. Aţi citit bine: e vorba de un total de 25.542.635 euro. Numai dintr-o singură sursă. Pentru că mai sunt şi altele, cum ar fi CEETrust-ul lui Soros şi ai lui (în cazul în care link-ul a fost blocat găsiţi detalii Aici) sau alte şi alte surse şi resurse “fără număr, fără număr”…

  Beneficiarii acestor sume astronomice sunt, în cea mai mare parte, cei care se încadrează în sindromul de “1984” al corectitudinii politice, după cum puteţi desluşi uşor din limbajul de lemn folosit de monopoliştii “societăţii civile”:

  “Mai mult de o treime din suma alocată pentru granturi acoperă domeniile esenţiale de finanţare privind democrația, drepturile omului, transparența și buna guvernare, democrația participativă, combaterea rasismului și xenofobiei, anti-discriminarea, inegalitățile sociale, sărăcia și excluziunea (inclusiv în zonele rurale), egalitatea de gen, violență bazată pe gen. În acord cu Memorandumul de Înțelegere pentru România, Programul se va adresa nevoilor specifice ale grupurilor minoritare, în mod special a populației de etnie romă, prin combaterea excluziunii sociale și promovarea implicării comunitare care generează soluții la problemele comunităţii. Mai mult de 20% din alocarea Programului este dedicată furnizării de servicii sociale și de bază grupurilor vulnerabile, iar o importantă alocare financiară este, de asemenea, prevăzută pentru domeniul protecției mediului și schimbărilor climatice. Peste 10% din fonduri sunt alocate pentru proiecte adresate copiilor și tinerilor.

  O alocare financiară separată este destinată activităților care combat discursul instigator la ură, domeniu care prezintă un interes special pentru Program.”, se afirmă pe site-ul fondong.

  Aţi înţeles, desigur, cui se adresează aceste fonduri: minorităţilor de toate felurile, inclusiv sexuale.

  Deşi suntem în 2015, “câştigătorii” celei de-a doua “runde” nu au fost încă anunţaţi. Cu toate acestea, dintre fericiţii care au trecut de preselecţie cândva la finele anului trecut, remarcăm, nu fără amuzament, pe lista “granturilor mari”, Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România, care va primi o sumă între 75.001 şi 150.000 euro pentru deschiderea unui “Help line” – “salvează liliecii, ajută oamenii” (Help, sunt şi eu un liliac! ). Aceeaşi asociaţie, condusă de un domn cu numele de Szodoray-Parádi Farkas, a mai primit şi la prima rundă suma de 133,478.10 euro pentru salvarea liliecilor. Din aceeaşi categorie, Asociaţia “Tinutul Secuiesc Verde” a primit 64,226.82 euro pentru proiectul “Şcoală de furnici”. Curat ecologic!

  Desigur, de pe “lista albă” a beneficiarilor selectaţi şi în runda a doua, nu lipsesc APADOR – CH, Romani CRISS, Freedom House Romania şi Fundaţia pentru o Societatea Deschisă (Soros) dar şi, evident, Societatea Academică din România (Mungiu) şi Centrul Independent pentru Jurnalism, cu proiectul “Predau diversitate* la orele mele şi elevilor le place” şi Asociaţia ACCEPT cu proiectul “E timpul pentru combaterea discriminarii LGBT in liceele din Romania!” (* unde “diversitate” a termenul mascat pentru altceva decât normalitate, recte pentru homosexualitate).

  Dar haideţi să vedem cine sunt câţiva dintre vectorii anti-România care au avut “norocul” să primească sute de mii de euro pentru spălarea creierelor românilor, cu ţintă precisă – atenţie! – în rândurile “copiilor şi tinerilor”, în 2015 şi pe mai departe. Vom face doar o selecţie minimă, din rândurile celor mai cunoscuţi actori şi figuranţi ai “societăţii civile” soroşiste dar şi a celor mai perverşi, cum este primul exemplu:

  Avem fiecare o poveste – Program prodiversitate si proincluziune in gradinite

  Proiect realizat de: Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate

  Nr. contract: RO2013_C1.3_04
  Finantare: 200,000.00 EUR
  Buget: 223,180.00 EUR
  Oras: Bucuresti

  Descrierea proiectului: Stereotipurile si prejudecatile sunt formate in copilaria timpurie (4-5 ani). Odata formate, ele devin rezistente la schimbare si creaza o baza solida pentru rasism, sexism, homofobie, etc Traduse in actiune acestea duc la inegalitate, discriminare si violenta sociala. Interventia timpurie in dezvoltarea copiilor este esentiala pentru a ne asigura ca vor deveni adulti echilibrati, care sa respecte diversitatea si drepturile fundamentale ale celorlanti (sic). Schimbarea cea mai importanta este necesar la nivelul cadrelor didactice si a sistemului de invatamant in ansamblu. Acest proiect isi propune sa constientizeze si sa pregateasca profesorii in tematicile de gen, minoritati si persoane cu dizabilitati, sa dezvolte si sa aplice metode de tip pro-diversitate si incluziune (Persona Dolls, Povesti de Viata, Jocul cu Nisip) si sa creeze materiale didactice, pentru a dezvolta o retea de resurse umane in vederea promovarii diversitatii in invatamantul prescolar (persoane de etnie roma, persoane cu handicap), pentru a sprijini gradinitele in implementarea proiectelor tematice despre diversitate, pentru pilotat un program educational complex pro-diversitate in 6 gradinite, pentru a initia actiuni de advocacy in vederea integrarii diversitatatii in sistemul de invatamant prescolar si primar.

  Mungiu 1

  Mobilizarea universitatilor pentru combaterea discriminarii
  INIȚIAT DE: Societatea Academica din Romania (SAR)
  FINANȚARE: 73,046.50 EUR

  Mungiu 2

  Dezvoltarea capacitatii de monitorizare a bunei guvernari prin Alianta pentru o Romanie Curata
  INIȚIAT DE: Societatea Academica din Romania (SAR)
  FINANȚARE: 200,870.17 EUR

  Total Mungiu Fond Ong: 273,916 euro şi 67 de cenţi

  $$$

  Mircea Toma 1


  Net-rangeri impotriva intolerantei
  INIȚIAT DE: Asociatia ActiveWatch
  FINANȚARE: 117,673.30 EUR

  Mircea Toma 2


  Harta Interactiva a Libertatii de Exprimare
  INIȚIAT DE: Asociatia ActiveWatch
  FINANȚARE: 74,702.00 EUR

  Mircea Toma 3

  Decid pentru mine! Drepturi egale prin autoreprezentare pentru beneficiarii de servicii de sanatate mintala
  INIȚIAT DE: Asociatia ActiveWatch
  FINANȚARE: 72,270.00 EUR

  Mircea Toma 4

  Acces egal in spatiul public
  INIȚIAT DE: Asociatia ActiveWatch
  FINANȚARE: 66,382.20 EUR

  Mircea Toma 5

  Brigada civica Cojocna
  INIȚIAT DE: Asociatia ActiveWatch
  FINANȚARE: 72,242.00 EUR

  Total Mircea Toma Fond ONG: “Fără număr!” sau 403.269 euro şi 50 de cenţi


  $$$

  La Cojocna, un sat de ţigani din Cluj, s-a înfipt şi Tudor Giurgiu, devalizatorul TVR, cu proiectul

  Regizam viitorul: integrare prin educatie cinematografica si nonformala
  Proiect realizat de: Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc
  Nr. contract: RO2013_C2.1_26
  Finantare: 72,000.00 EUR
  Buget: 80,000.00 EUR
  Descrierea proiectului: “Proiectul ”Regizam viitorul: integrare prin educatie cinematografica si nonformala” va fi implementat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, timp de 18 luni, in Cojocna, jud. Cluj, o localitate multi-etnica, cu 3360 de locuitori, din care 29,67 % romi. Problema identificata este integrarea romilor in societate, proiectul propunand o abordare diferita: este adresat copiilor, cei mai susceptibili de a accepta schimbarea, cu potential maxim de a dezvolta o dorinta proprie de integrare si se desfasoara in afara comunitatii, astfel incat copiii vor acumula noi experiente. Obiectivele principale sunt cresterea gradului de constientizare privind beneficiile integrarii, pentru 100 de copii, intre 7-14 ani, majoritatea romi, in cadrul unui program educativ de 10 luni format din 80 de ateliere de educatie cinematografica si dezvoltare psiho-emotionala; realizarea unei campanii de informare si sensibilizare a membrilor comunitatii cu privire la rolul si importanta educatiei.”

  Acelaşi ONG este partener la proiectul de-ţi sta mintea-n loc:
  Festivalul National de Film pentru Nevazatori
  Proiect realizat de: Fundatia Cartea Calatoare
  In parteneriat cu: Asociatia pentru promovarea filmului romanesc
  Nr. contract: RO2013_C1.3_25
  Finantare: 71,080.50 EUR
  Buget: 79,078.50 EUR
  Judet: Vrancea
  Oras: Focsani
  $$$
  Tovarăşii lui Toma:

  Competente media pentru liceeni in lupta contra discriminarii si a discursului incitator la ura in mass-media
  INIȚIAT DE: Centrul pentru Jurnalism Independent
  FINANȚARE: 141,358.50 EUR

  Consolidarea Conventiei Organizatiilor de Media (COM)
  INIȚIAT DE: Centrul pentru Jurnalism Independent
  FINANȚARE: 74,315.00 EUR

  $$$

  Nicusor Dan 1

  Instrumente pentru accesul la justitie al ONG-urilor
  INIȚIAT DE: Asociatia Salvati Bucurestiul
  FINANȚARE: 60,646.00 EUR

  Nicu Şordan 2

  Participare publica si actiune juridica pentru decizii de mediu mai bune in Bucuresti
  INIȚIAT DE: Asociatia Salvati Bucurestiul
  FINANȚARE: 61,576.20 EUR

  $$$

  Acces si remedii adecvate pentru persoanele care sunt victime ale discriminarii
  INIȚIAT DE: Asociatia ACCEPT
  FINANȚARE: 130,370.00 EUR

  Voluntari pentru drepturi egale
  INIȚIAT DE: Asociatia ACCEPT
  FINANȚARE: 31,684.00 EUR

  $$$

  CRIM la Liceu – Puterea implicarii
  INIȚIAT DE: Asociatia Miscarea Civica “Militia Spirituala”
  FINANȚARE: 68,740.00 EUR

  Iată şi descrierea agramată a proiectului depus şi aprobat pentru o clică de rataţi care vor să dea lecţii copiilor fără a putea măcar scrie în limba română: “Scopul proiectului este de a forma doua comunitati de elevi de liceu, cu un nivel ridicat de participare civica si rezultatele (sic) academice. Activitatile proiectului vizeaza o crestere (sic) tineri (sic) valorii de sine si tolerantei tinerilor, precum si recunoasterea rolului si putetii (sic) lor sociae.l (sic) Modelul va fi duplicat de catre grupul tinta in alte doua comunitati de liceu, intr-o a doua etapa a proiectului. Scopul este de a dezvolta responsabilitatea si de a imputernici elevii cu scopul ca acestia sa reuseasca sa rezolve o problema pe care o identificain cadrul scolii sau in imediata sa apropiere, prin activitati de organizare comunitarai (sic). Acest lucru va fi realizat de asemenea si prin implicarea, (sic) parintilor, a administratiei scolii, precum si a altor institutii similare. (?)”

  $$$

  Aplicarea standardelor de drepturile omului pentru romii din Romania
  INIȚIAT DE: Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii – Romani CRISS
  FINANȚARE: 191,803.90 EUR

  $$$

  Lagarele de langa tine
  INIȚIAT DE: Fundatia Centrul de Resurse Juridice (Soros)
  FINANȚARE: 243,972.00 EUR

  $$$

  FII SIR! – Student Implicat de Romania
  INIȚIAT DE: Asociatia Pro Democratia
  FINANȚARE: 73,475.67 EUR

  $$$

  Eco-Voluntariat in penitenciare
  INIȚIAT DE: Asociatia Mai Mult Verde
  FINANȚARE: 66,057.00 EUR

  $$$

  Campania Salvati Rosia Montana – solidaritate pentru comunitate
  INIȚIAT DE: Asociatia Aurarilor Alburnus Maior
  FINANȚARE: 62,440.50 EUR

  $$$

  Mining Watch Romania
  INIȚIAT DE: Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu
  FINANȚARE: 61,884.15 EUR

  $$$

  Tinerii ambasadori in lupta cu schimbarile climatice
  INIȚIAT DE: Fundatia TERRA Mileniul III
  FINANȚARE: 124,905.00 EUR

  $$$

  Bucurestiul civic – pentru cetateni cu simt critic
  INIȚIAT DE: Fundatia Centrul de Resurse pentru participare publica
  FINANȚARE: 67,931.21 EUR

  $$$

  Coalitia pentru date deschise
  INIȚIAT DE: Fundatia pentru o Societate Deschisa
  FINANȚARE: 46,866.05 EUR

  Rapoartele societatii deschise – Date publice deschise in Romania
  INIȚIAT DE: Fundatia pentru o Societate Deschisa
  FINANȚARE: 72,766.00 EUR

  ETC, ETC, ETC

  Alte proiecte finanţate, la FONDONG.FDSC.RO. Puteţi descărca de aici în format PDF DOCUMENTUL care conţine toate proiectele.

  Concluzia: LUPTĂM PENTRU PACE!

  Autor: Victor Roncea

  Sursa: Ziaristi online

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!