• Ultimele știri

  miercuri, 2 noiembrie 2016

  Vladimir Putin: este nevoie de un dialog global privind viitorul lumii

  Joi, președintele Rusiei Vladimir Putin a ținut un discurs în fața participanţilor la Clubul internațional de discuții „Valdai". Liderul de la Kremlin a vorbit despre cele mai importante probleme globale și despre rolul Rusiei în relațiile internaționale.  Putin a declarat că rolul Rusiei în lume constă în soluționarea problemelor, dar nu în inventarea pericolelor efemere. Totodată, el a subliniat că unii factori importanți din Occident vehiculează zvonuri despre unele pericole mitice, inclusiv despre „pericolul rusesc". Asta se face, în opinia lui Putin, în scopul obținerii unor avantaje, informează Sputniknews.ro.

  Președintele rus s-a referit, de asemenea, la economia globală, care, potrivit lui, se află într-o profundă criză de sistem, iar forțele occidentale preferă confruntarea cu Rusia în locul căutării unor soluții prin cooperare internațională.

  Problema terorismului internațional a ocupat un loc aparte în discursul lui Putin. El a subliniat că aceasta este o mare provocare pentru toată omenirea și că la ora actuală orice obiect poate fi transformat în armă de distrugere în masă, iar omul nu mai poate fi sigur că următoarea explozie nu se va produce pe o stradă din preajmă sau chiar pe strada sa. În opinia lui, la ora actuală nu există un front comun în lupta contra terorismului.

  Vorbind despre sistemul relațiilor internaționale, Putin a menționat că deja la această etapă este nevoie să fie identificată o bază pentru viitorul păcii în lume, iar astăzi „există un deficit al ideologiei și strategiei viitorului".

  Rusia, a mai declarat Putin, nu tinde spre dominație globală, ci caută mecanisme de depășire a crizelor prin cooperare. În acest context el a amintit că unele țări din Occident preferă sancțiunile, încălcând astfel regulile Organizației Mondiale a Comerțului, în scopul exercitări unor presiuni politice, în loc să dezvolte cooperarea. Rusia, a mai subliniat președintele rus, nu intenționează să atace pe nimeni.

  Vladimir Putin a declarat în încheiere că este nevoie de un dialog larg cu privire la viitorul lumii.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!