• Ultimele știri

  luni, 7 noiembrie 2016

  Vehicul blindat de luptă, dezvoltat de România: ‘Dragonul de piatră’, prezent la Black Sea Defense & Aerospace

  Vehiculul 4×4 Ejder Yalçin („Dragonul de piatră”, în limba turcă – n.r.) este prezent în premieră în România în expoziția Black Sea Defense & Aerospace și reprezintă o soluție polivalentă, dezvoltată în cooperare cu industria românească de apărare, 


  cu un grad ridicat de protecție balistică, în toate condițiile de mediu și pe orice tip de teren.

  Compania Nurol Makina ve Sanayi A.S. a început producția de vehicule tactice blindate în cooperare cu Romarm la mijlocul anilor ’90. Unul dintre aceste vehicule este Ejder Yalçin 4×4.

  Ejder Yalçin 4×4 este un vehicul de luptă dinamic, agil, modular, versatil, ușor de întreținut și cu cheltuieli de mentenanță reduse. Având o capacitate de sarcină utilă de până la 4 tone și capabilitatea de a integra diverse tipuri de arme, Ejder Yalçin 4×4 este o platformă ideală pentru diverse aplicații, cum ar fi „recunoaștere”, „comandă și control” și „securitate națională”.


  „Sperăm ca autoritățile române să ne considere un partener de nădejde în producerea de vehicule militare performante, care să îndeplinească atât cerințele părții române, cât și ale altor țări. În viitor, sperăm la o colaborare mai strânsă cu industria românească de armament”, a declarat, pentru AGERPRES, Engin Aykol, director general al Nurol Makina ve Sanayi A.S.

  Ejder Yalçin 4×4 are un sistem de suspensie independent în toate roțile, caracteristică indispensabilă la toate vehiculele de teren. Autonomia și versatilitatea fiecărei anvelope îi conferă o mai bună stabilitate, siguranță la condus, inclusiv în zonele montane.

  Capacitatea suplimentară de încărcare și de extensie oferă vehiculului posibilitatea să fie reconfigurat ca o platformă potrivită pentru a încorpora necesarul de tehnică militară și armament.

  De asemenea, poate fi configurat ca o suită de vehicule cu aceleași subsisteme și poate fi reconfigurat ca vehicul de detectare a dispozitivelor explozive improvizate, vehicul de apărare antiaeriană, ca armă anti-tanc, vehicul de transport trupe sau ca ambulanță blindată. 

  Sursa: Agerpres.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!