• Ultimele știri

  vineri, 11 noiembrie 2016

  UDMR anunță un mare PROTEST în Transilvania. Ce îi supără atât de mult pe unguri

  Uniunea Democrata Maghiara din Romania a anuntat pentru sambata, la Targu Mures, organizarea unei mari adunari de protest pentru apararea Gimnaziului Romano-Catolic din localitate, a informat, marti, portalul de limba maghiara din Transilvania, Maszol.ro.


  Organizarea protestului a fost anuntata de fostul presedinte al UDMR, senatorul Bela Marko, la o manifestare, care a avut loc luni, care a marcat inceperea campaniei electorale a organizatiei UDMR din judetul Mures ne informează 
  aktual24.ro

  Bela Marko a declarat ironic ca se pare ca sunt probleme cu autorizatiile. „Sunt probleme cu autorizatia privind functionarea gimnaziului, sunt probleme cu autorizarea arborarii drapelului secuiesc, sunt probleme cu autorizarea ridicarii unei statui, la Targu Mures, in amintirea scriitorului Andras Suto, cu drapeul national al Ungariei, cu inscriptiile in limba maghiara pe cladirea Primariei si pe indicatoarele cu denumirile strazilor. Nici nu stiu daca am autorizatie pentru a vorbi acum in fata dumneavoastra”, scrie portalul Maszol.ro, care il citeaza pe politicianul maghiar, care a adaugat: „Nici orasul Targu Mures nu a avut autorizatie pentru a fi ridicat aici”.

  Prezent la manifestare, presedintele UDMR, Hunor Kelemen, s-a intrebat daca un procuror decide faptul ca o scoala de limba maghiara nu poate functiona. „Un procuror poate revizui o decizie politica adoptata prin referendum, de o majoritate, in momentul modificarii Constitutiei. Aceasta decizie prevede infiintarea unor scoli confesionale, invatarea in limba materna, ceea ce a devenit cu greu realitate si aici, la Targu Mures. Este posibil ca aceasta realitate sa fie maturata de pe masa de cineva?”, s-a intrebat Hunor Kelemen, citat de comunicatul UDMR.

  Presedintele acestei formatiuni politice le-a transmis celor care „i-au acuzat absolut neintemeiat pe liderii comunitatii maghiare, de la Sfantu Gheorghe si pana la Cluj-Napoca, ca UDMR nu va da inapoi, indifirent cati lideri vor fi dati la o parte, caci vor fi o suta care vor veni in locul lor”. La sfarsitul manifestarii, cei prezenti au participat la o rugaciune comuna rostita pentru Gimnaziul Romano-Catolic, la Biserica Sfantul Ioan Botezatorul din Targu Mures.

  Sursa: aktual24.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!