• Ultimele știri

  joi, 3 noiembrie 2016

  Ucraina trimite militari de etnie română în cele mai periculoase zone de conflict. Militarii se întorc răniți și traumatizați și li se interzice să vorbească limba română

  Guvernul de la Kiev trimite cetățeni ucraineni de etnie română să lupte în cele mai periculoase zone de conflict din estul țării, locuite de pro-ruși, au declarat surse medicale. Soldații de naționalitate română trimiși în estul Ucrainei se 


  confruntă cu ostilitatea populației locale rusofone și cu luptătorii separatiști, susținuți de Moscova.

  Tinerii de etnie română, în calitate de cetățeni ai Ucrainei, sunt obligați să îndeplinească serviciul militar în armata Ucrainei, iar mulți dintre militarii armatei ucrainene care se întorc, sunt răniți și traumatizați psihic, informează România Liberă.

  Unii militari ucraineni reveniți din zonele de conflict sunt internați în spitalul din Irpen, care oferă tratament și recuperare medicale. Unii dintre răniți au fost preluați de autoritățile de la București pentru a-și continua recuperarea în România.

  Un român abia întors de la spitalul din Irpen a precizat că a întâlnit un specialist în aeronautică, abia revenit din estul Ucrainei. Acesta i-a spus că poate vorbi românește, dar că i se interzice.

  Sursa: b1.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!