• Ultimele știri

  luni, 14 noiembrie 2016

  Sunteți de acord? General din România propune ca liceenii și studenții să fie duși în cazărmi pentru antrenamente de război

  Din punct de vedere al militarilor, tinerii din Român ia sunt un dezastru. Fără pregătire fizică, tehnică sau tactică. În caz de război vom fi cuceriți de oricine în 3 ore deoarece nu speriem pe nimeni cu patriotismul pe Facebook. Un proiect de pregatire militara voluntara, cu o durata scurta de timp si care sa se adreseze liceenilor si 


  studentilor, ar putea fi initiat la propunerea conducerii Diviziei 4 Infanterie ‘Gemina’ din Cluj, informează hotnews.ro.

  Potrivit comandantului diviziei, general maior Ioan Manci, acest proiect ar putea avea un efect benefic asupra tinerilor care ar participa, precum si un impact pozitiv asupra sanatatii poporului roman, potrivit Agerpres.

  ‘Au trecut opt ani de la renuntarea la serviciul militar obligatoriu. La nivelul Comandamentului Diviziei 4 Infanterie ‘Gemina’ am constituit un grup de lucru, cu implicarea institutiilor de aparare, ordine publica si securitate nationala, Prefectura Cluj, ISJ si UBB, si am demarat un proiect pilot de pregatire militara a tinerilor, liceeni si studenti, pe baza de voluntariat.

  Programul de antrenament s-ar adresa in egala masura baietilor si fetelor si presupune pregatirea acestora intr-o unitate militara, de la ora 05,30 pana la 22,00. Tinerii si-ar incepe ziua cu o serie de exercitii de inviorare, urmate de activitati organizatorice cum ar fi curatenia in dormitoare sau a a salii de mese, dar si un program de pregatire militara.

  ‘Mi-as dori sa fie evaluati si sa gasim o forma de acordare a gradelor in rezerva pentru a realiza si acea rezerva voluntara care va pusa in aplicare de la 1 ianuarie 2017’, a mai spus Manci.


  Propunerea conducerii Diviziei 4 Infanterie ‘Gemina’ a fost trimisa Statului Major al Fortelor Terestre si promovata la nivelul Statului Major General.  Comandantul Diviziei 4 Infanterie ‘Gemina’ a participat, marti, la Cluj-Napoca, la inaugurarea primului muzeu in aer liber al diviziei cu tehnica militara. Actiunea a avut loc in cadrul unei serii de manifestari organizate cu ocazia implinirii a 100 de ani de la infiintare, in 1916, in timpul Primului Razboi Mondial.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!