• Ultimele știri

  luni, 28 noiembrie 2016

  Scandal după ce TVR a decis să nu difuzeze un interviu cu Cioloș. Motivul: "este campanie electorală"

  Televiziunea publică a anunţat, duminică, amânarea difuzării interviului acordat de prim-ministrul Dacian Cioloş emisiunii ”Viaţa Satului”, invocând perioada de campanie electorală şi faptul că demnitarul este imaginea unuia dintre partidele politice. Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a reacţionat, duminică, pe Facebook, la decizia televiziunii publice de a amâna difuzarea interviului cu premierul Dacian Cioloş, 


  pe motiv că este campanie electorală, ea precizând că „dublul standard al TVR are o motivaţie privată, potrivit gurilor rele din TVR, şi anume că unuia dintre şefii obişnuiţi cu sinecuri nu i-a fost aprobată candidatura la un post mult râvnit de Consul General”.
  „Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii «Viaţa Satului». Motivele acestei decizii sunt faptul că prim-ministrul este imaginea campaniei unui partid, dar şi că în interviu nu există ştiri «la zi». (...) Vom propune PNL (partid care este asociat şi reprezentat de imaginea premierului Cioloş) să folosească spaţiul electoral care i se cuvine (...) şi pentru a difuza interviul premierului”, scrie într-un comunicat al TVR.

  Guvernul a evitat să comenteze amânarea difuzării interviului. Liberalii cred că în spatele acestei decizii sunt social-democraţii şi cer o reacţie din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

  Alina Gorghiu, preşedintele PNL: „Este un caz absolut grav de cenzură şi TVR rămâne, din păcate, prin deciziile şefilor lor fideli PSD-ului, o televiziune blocată în promiscuitate profesională. După genul acesta de cenzură pesedistă avem nevoie de o reacţie clară. Chiar fac apel la societatea civilă, la organizaţiile de media şi, mai ales, la CNA-ul acesta care doarme amorţit.”

  Florin Pâslaru, liderul deputaţilor PSD: „Nu e treaba Partidului Social Democrat cine apare pe nu-ştiu-ce post de televiziune. Eu ştiu că Televiziunea Publică are un Consiliu de Administraţie, are un Comitet Director, are un preşedinte al Consiliului care decide care este grila de programe. Pe noi nu ne interesează cine apare şi unde apare, pe ce post de televiziune sau de radio.”

  Televiziunea Naţională nu a anunţat data la care va fi reprogramată emisiunea „Viaţa Satului" cu Dacian Cioloş invitat.


  „Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii «Viaţa Satului»”, se arată într-un comunicat transmis de televiziunea publică, citat de News.ro.

  Motivele acestei decizii sunt faptul că prim-ministrul este imaginea campaniei unui partid, dar şi că în interviu nu există ştiri „la zi” şi că Dacian Cioloş a participat recent la o emisiune a TVR.

  „Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naşte din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie - şi ar fi incorect; imaginea lui apare atât pe afişele cât şi în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR. Un alt motiv este faptul că în interviul acordat nu există ştiri la zi sau comunicări importante şi urgente, care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală. Nu în ultimul rând, adaugăm că premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanţul unui an de guvernare”, au mai transmis reprezentanţii Televiziunii Române.

  Reacția președintelui PNL nu a întârziat: „TVR rămâne, din păcate, prin deciziile şefilor săi fideli PSD, blocată în promiscuitate profesională, oricât de mult ar încerca să se spele la faţă. Vine un moment când şefimea susţinută are de dat înapoi pentru toţi anii în care administraţia pesedistă le-a acoperit pierderile şi lipsa de profesionalism. Acum, îl cenzurează pe Dacian Cioloş pe motiv că este în campanie, dar îl lăsa pe Victor Ponta să îşi etaleze nestingherit «meritele»”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

  Continuarea o puteți citi pe digi24.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!