• Ultimele știri

  joi, 17 noiembrie 2016

  Roşca Stănescu: Au fost distruse carierele a trei ministri pentru ca Dacian Ciolos sa ajunga unde a ajuns

  Au fost distruse carierele a trei ministri pentru ca Dacian Ciolos sa ajunga unde a ajuns. Decebal Traian Remes, Ioan Muresan si Varujan Vosganian. Plus un om de afaceri, patronul Antenelor, profesorul Dan Voiculescu. A avut grija de asta sistemul. Si cine a fost sistemul? “Doi si un sfert”, faimosul serviciu secret al Ministerului de Interne, SRI, SIE, DNA si Traian Basescu.


  Sunt afirmaţiile jurnalistului Sorin Roşca Stănescu care se regăsesc pe Corect News. Acesta face referire la o anchetă făcută de InPolitics.

  „DNA, Tvr si jurnalista Rodica Culcer, fosta sefa a departamentului de stiri al televiziunii publice au fost condamnati definitiv de justitie. Si trebuie sa ii plateasca despagubiri lui Decebal Traian Remes, fost ministru. Stirea in sine are mare relevanta. Pentru ca, dupa ani buni de la distrugerea carierei si imaginii unui demnitar roman si de la intemnitarea lui in acelasi dosar in care a fost condamnat la inchisoare si un alt ministru, Ioan Muresan, s-a constatat ca au fost incalcate legile. In mod grav. Prin elaborarea in laboratoarele “sistemului” si difuzarea unui film, o asa-zisa dezvaluire despre modul in care ar fi fost mituiti cei doi demnitari. Va amintiti? Este vorba de dosarul “Caltabosul”.

  La acea vreme, un personaj obscur era plantat in Ministerul Agriculturii in pozitia de sub-secretar de stat. El se numea Dacian Ciolos. Era nepotul “Vulpii”. “Vulpea” era generalul Virgil Ardelean, temutul sef al perversului serviciu secret al Ministerului de Interne, cunoscut sub denumirea de “Doi si un sfert”. Pentru ca Dacian Ciolos sa poata fi impins in pozitia de ministru la Agricultura, era necesar sa intervina “factorul intern”.

  Cum a actionat factorul intern? L-a urmarit asiduu pe Decebal Traian Remes, l-a filmat cu obiectivul ascuns, l-a inregistrat fara autorizatie, a creat un montaj in care, in mod pervers, a rearanjat secventele si a transmis acest film, de acum compromitator, omului serviciilor, plantat de mai multa vreme in postura de sef al departamentului de stiri al televiziunii publice. Acest om se numea Rodica Culcer. Lucrase, in ultimii ani ai dictaturii lui Ceausescu, ca functionar roman la Ambasada Statelor Unite din Bucuresti. Daca nu avea stele, avea epoleti. Altfel nu se putea.

  Iar Rodica Culcer, cartita serviciilor din Televiziunea Romana, s-a executat. A doua zi dupa difuzarea mizeriei, Decebal Traian Remes a demisionat, dupa care a fost executat impreuna cu Ioan Muresan. Dupa executarea celor doi, Dacian Ciolos devine ministru al Agriculturii.

  Pentru ca Voiculescu sa fie aruncat dupa gratii, era obligatoriu, chiar si cu desemnarea unui complet de judecatori obedient, sa se demonstreze ca “mogulul” crease statului roman un prejudiciu consistent. Si, astfel, a fost inventat un prejudiciu care, vezi Doamne, ar fi apartinut Minsterului Agriculturii. In afacerea ICA. Dacian Ciolos s-a executat. Intocmai si la timp. A produs hartia necesara. Asa-zisa dovada a prejudiciului. Si, in temeiul ei, a fost aruncat dupa gratii profesorul Dan Voiculescu. Calcand, practic, pe urmele lui Remes si ale lui Muresan. Si ale lui Babiuc.

  In scurt timp insa, Traian Basescu a mai trebuit sa execute un om. Pe Varujan Vosganian. Liberalul era propus pentru inalta functie de comisar european. Locul liber urma sa fie luat de steaua momentului, Dacian Ciolos. Care isi dovedise – nu-i asa? – loialitatea. Intocmai si la timp, au aparut pe piata informatii compromitatoare despre Varujan Vosganian. Incet, incet, pana la urma, din acestea a fost si incropit un dosar penal. In cele din urma, toata lumea a rasuflat usurata atunci cand Parlamentul a respins solicitarea inceperii urmaririi penale impotriva lui Vosganian. Era un dosar care ar fi dus niciunde. Sau un nou abuz. Abuz devenit inutil. Pentru ca Vosganian fusese scos din cursa. Dar sirul acestor sacrificii inchinate lui Dacian Ciolos nu se va opri cu siguranta aici. Asadar, sa fim atenti.”

  Sursa: sokant.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!